Liderii anului 2020 in stare de bine

Contextul creat de pandemie si schimbarile aduse de 2020 ne-au facut sa simtim mult mai acut emotii precum nesiguranta, anxietate, confuzie, pierdere, furie, tristete.  Nu doar adultii s-au confruntat cu aceste emotii, ci si copiii, care preiau oricum foarte usor starile si emotiile adultilor din jurul lor. Astfel, grija fata de sanatatea emotionala a adultilor si a copiilor a devenit esentiala pentru tot mai multa lume.

La Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2021 le oferim recunoastere liderilor care au acordat in 2020 o atentie deosebita nevoii de a ne ingriji de starea noastra de bine, desfasurand diverse proiecte in acest sens, cu impact semnificativ asupra calitatii vietii copiilor.

Liderii anului 2020 in stare de bine sunt:

Simona Baciu – Profesorul din tine

Cu o cariera de 30 de ani in educatie, Simona Baciu este fondatoare de gradinita si de scoala, profesoara, directoare, autoare, trainer si speaker inspirational, fiind considerata un promotor al schimbarii in educatie. In ultimii cinci ani, Simona Baciu s-a dedicat proiectului „Profesorul din tine”, o carte pe care a scris-o impreuna cu Susan Shapiro, expert in educatie din Statele Unite ale Americii. Simona Baciu este de parere ca un profesor care aduce increderea si entuziasmul in sala de clasa are un impact pozitiv puternic asupra fiecarui elev si devine un model de urmat. Cartea scrisa de ea ofera sprijin profesorilor, dar nu numai, in dezvoltarea personala si in relationarea si predarea cu blandete si compasiune. Pornind de la ghidul Profesorul din Tine, Simona Baciu a fondat Profesori fericiti pentru Romania, primul program de training pentru starea de bine a profesorilor. De asemenea, cartea sta la baza emisiuniii radio Calatoria de 100 de zile spre Starea ta de Bine!.

 

Felicia Filip – Opera Comica pentru Copii

Felicia Filip este directorul general al Operei Comice pentru Copii din Bucuresti. Chiar daca salile de spectacole s-au inchis in perioada pandemiei, Opera Comica pentru Copii a reusit sa ramana aproape de publicul sau difuzand spectacolele online, prin intermediul aplicatiei “Opera copiilor”, care a avut peste 100.000 de utilizatori. De asemenea, in curtea Operei Comice pentru Copii s-au desfasurat diverse evenimente dedicate familiilor cu copii, respectand normele impuse de pandemie. Au avut loc ateliere creative si sportive, ore de condus pentru cei mici, expozitii de fluturi si plante carnivore. Tot in 2020, Opera Comica pentru Copii a organizat si alte evenimente: Ziua Culturii Nationale, Cea mai lunga zi din an, Gala de Opera si Opereta, Noaptea Muzeelor si Targul online “Poveste de Craciun”.

 

Diana Vasile – Institutul pentru Studiul si Tratamentul Traumei (ISTT) 

Psiholog si psihoterapeut format in psihoterapia traumei, a relatiilor, cuplului si familiei, Diana Vasile coordoneaza, de 10 ani, activitatea Institutului pentru Studiul si Tratamentul Traumei. In cadrul ISTT, a sustinut numeroase evenimente si programe sub sloganul “Fii Bine cu Tine”, iar in pandemie, Diana Vasile si echipa Institutului au sustinut mii de parinti cu programe de consiliere, suport emotional si materiale informative online, oferind un plus de cunoastere pentru dezvoltarea si relationarea sanatoasa in familie. In 2020, Diana Vasile a a coordonat prelegerile Fii Bine cu Tine in Pandemie, dedicate in special parintilor si profesorilor, Aventura lui Impreuna cu Separat – despre nevoile de dezvoltare relationala a copiilor, precum si alte proiecte de asistare a copiilor si a familiilor.

Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi se va desfasura pe 11 februarie 2021 pe scena Le Château – Castelul din inima Bucurestiului si va fi transmisa in direct pe Facebook Itsy Bitsy si itsybitsy.ro.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s