Educatie Sexuala pentru Parinti

Traim intr-o societate romaneasca, in care discutiile despre sexualitate intre parinti si copii sunt un subiect tabu in cele mai multe familii. Copiii insa isi pun intrebari despre dezvoltarea lor fiziologica si despre sexualitate in general si, pentru ca nu primesc raspunsuri de la parinti, isi iau informatiile pe internet, din surse nesigure, accesand de cele mai multe ori continut pornografic, periculos pentru dezvoltarea lor sanatoasa.

Datele statistice sunt ingrijoratoare:

  • Datele Eurostat (2015) arata ca, in Uniunea Europeana, Romania inregistreaza cel mai mare numar de nasteri cu mame intre 10 si 17 ani (9,282 de nasteri, adica 4,7% din totalul nasterilor din 2015, din care 676 erau minore intre 10 si 14 ani).
  • “34 din 1.000 de adolescente intre 15 si 19 ani din Romania sunt mame. Romania inregistreaza o rata a nasterilor in adolescenta mai mare decat in 9 tari africane.” (Raport al Organizatiei Salvati Copiii)
  • Asociatia Telefonul Copilului inregistreaza tot mai multe cazuri de abuz sexual asupra copiilor.
  • Comitetul ONU pentru Drepturile Economice, Sociale si Culturale a atras atentia Guvernului Romaniei asupra urgentei adoptarii unei strategii nationale pentru a asigura accesul la educatie sexuala.

Itsy Bitsy vine in intampinarea parintilor cu o serie de inetrviuri despre educatie sexuala a copiilor. Scopul acestor materiale redactionale este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau.

Pentru a te ajuta sa alegi cele mai bune informatii pentru copilul tau, in functie de varsta sa si preocuparile sale, i-am adus la Itsy Bitsy FM pe cei mai buni specialisti in educatie sexuala. Informatiile transmise de specialistii intervievati reprezinta parerea personala a acestora, au la baza studii stiintifice sau experiente profesionale si personale, nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.

Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Lista teme:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *