De ce au copiii nevoie de educatie sexuala

De ce au copiii nevoie de educatie sexuala

Oricand se vorbeste despre educatie sexuala, discutia iese cu scantei. Stim ca este un subiect complicat si sensibil, dar, in acelasi timp, este si foarte complex si devine tot mai putin tabu. La Meditatii pentru parinti, iti spunem ce implica programele de educatie sexuala si de ce sunt acestea importante pentru copii.

Nu, educatia sexuala, dragi parinti, nu este despre a-i invata pe copii cum sa faca sex repede si eficient”, anunta de la bun inceput Diana Stanculeanu, psihoterapeuta Salvati Copiii.

[Vezi si: Ati purtat discutia despre sex?]

Este un subiect care ii sperie pe multi adulti, fie ei parinti sau profesori. Cand se aduce vorba de educatie sexuala, tindem sa ne gandim la tot ce e mai rau: ca pervertim copiii, ca ii confuzam, ca le spunem lucruri rusinoase si lista poate continua.

In ciuda acestor credinte, programele corect implementate ating dimensiuni transdisciplinare, de la anatomie, la psihologie, la sociologie, la istoria religiilor, la management emotional. Copiii invata cum functioneaza propriul corp, cum sa relationeze cu altii, cum sa isi gestioneze emotiile, cum sa aiba o imagine de sine pozitiva. Afla despre drepturile lor si invata cum sa devina mai responsabili.

Mai multe despre cum ii ajuta educatia sexuala pe copii iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.

Aceasta emisiune face parte din seria de emisiuni despre Educatie Sexuala pentru Parinti. Scopul acestui material este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Textul materialului este realizat pe baza informatiilor transmise de specialistul intervievat si reprezinta parerea personala a acestuia, bazata pe studii stiintifice, experienta personala si profesionala. Informatiile acestea nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s