Cum ii vorbesti copilului despre pubertate

Cum ii vorbesti copilului despre pubertate

Etapa de pubertate poate fi foarte dificila pentru un copil, daca acesta nu intelege ce i se intampla si daca nu are cu cine vorbi despre schimbarile din corpul sau. La Meditatii pentru parinti, vorbim despre cum ar trebui, ca parinti, sa gestionam aceasta perioada din vietile copiilor nostri.

Odata cu preadolescenta, par sa apara si cele mai multe probleme de comunicare in familie, clasica ruptura dintre generatii si o independenta tot mai mare a copilului. Usi inchise sau trantite, accese de nervi, sentimentul ca nu sunt intelesi – toate acestea sunt elemente care ii definesc pe cei mai multi dintre copiii care trec prin pubertate. Dar nu trebuie sa fie asa.

Daca ii vorbesti copilului tau din timp, despre schimbarile care se vor petrece in corpul sau, cel mic va sti ca se poate baza pe tine atunci cand trece printr-un moment de anxietate. De fapt, fricile sale vor fi mult mai putine si mai mici, intrucat copilul va fi pregatit de pubertate, cu tot ceea ce implica ea.

Despre schimbarile de care ar trebui sa le spunem copiilor ne vorbeste Otilia Mantelers, specialist in parenting, acum, la Meditatii pentru parinti.

Aceasta emisiune face parte din seria de emisiuni despre Educatie Sexuala pentru Parinti. Scopul acestui material este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Textul materialului este realizat pe baza informatiilor transmise de specialistul intervievat si reprezinta parerea personala a acestuia, bazata pe studii stiintifice, experienta personala si profesionala. Informatiile acestea nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


otter.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

s