Importanta relaxarii pentru proaspata mamica

Importanta relaxarii pentru proaspata mamica

Probabil ca deja te-ai pregatit pentru schimbarile care vor veni in viata ta dupa nastere. Dar la fel de probabil este si ca nu ai luat in calcul cat de putin timp iti va mai ramane si pentru tine. La Parinti de Pici, am pregatit o editie speciala, plina de sfaturi utile pentru proaspata mamica si starea ei de bine.

Mai ales la inceput, s-ar putea sa uiti de tine incercand sa-i satisfaci bebelusului toate nevoile – sa-l alaptezi, sa-l schimbi, sa-i canti, sa-l tii in brate si sa-l linistesti cand plange. Nu e de mirare ca abia gasesti timp sa faci un dus de 5 minute.

De multe ori, proaspata mamica ajunge sa isi neglijeze alimentatia, odihna si propriile nevoi. Toate aceste sacrificii pentru a-i oferi copilului mai mult timp pot insa sa il afecteze si pe cel mic. E demonstrat stiintific faptul ca starea lui e puternic influentata de starea mamei, buna sau rea.

„Mie imi sunt uneori de ajuns o cafea buna, cumparata din oras, sau 10 minute de plimbare, singura, fara copil, pana la magazinul din colt – ma ajuta enorm sa-mi incarc bateriile”, ne da un exemplu Georgiana, mama de pici.

Mai multe despre cum sa gasesti timp pentru tine ca proaspata mamica iti spunem acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s