Indragostirea la copii: Cat de acceptabile sunt pupaturile

Indragostirea la copii: Cat de acceptabile sunt pupaturile

Chiar daca sunt niste omuleti mai mici si cu mai putina experienta, si pe copii ii incearca aceleasi sentimente ca pe adulti. Asa ca, asteapta-te ca puiul tau sa se si indragosteasca, la un moment dat, mai devreme decat mai tarziu. La Meditatii pentru parinti vorbim despre indragostirea la copii si ce manifestari ale iubirii sunt acceptabile sau nu intre cei mici.

„Foarte multi copii simt nevoia asta de a se lua in brate si de a se pupa”, spune Otilia Mantelers, specialist in parenting. „Multi copii, uitandu-se la filme, vazand cum printul o pupa pe Alba ca Zapada pe gura, vor si ei sa incerce lucrurile astea si nu trebuie sa ne speriem de ele.

In schimb, Otilia sustine ca nu ar incuraja pupatul pe gura intre copii, lasand aceasta experienta pentru momentul in care acestia sunt mai maricei. Pe de alta parte, este important sa ii invatam pe cei mici si consimtamantul – daca ambii copii ar vrea sa se pupe pe gura, nu ar fi vreo problema.

Educatia sexuala a copiilor poate preveni acel #metoo. Pentru ca, de multe ori, abuzatorii sunt, in majoritatea cazurilor, din cercul restrans al familiei si al prietenilor – ei se duc la acei copii care nu prea stiu lucruri despre sex”, mai spune Otilia Mantelers.

Mai multe despre indragostirea la copii poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.

Aceasta emisiune face parte din seria de emisiuni despre Educatie Sexuala pentru Parinti. Scopul acestui material este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Textul materialului este realizat pe baza informatiilor transmise de specialistul intervievat si reprezinta parerea personala a acestuia, bazata pe studii stiintifice, experienta personala si profesionala. Informatiile acestea nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s