Statistici legate de abuzuri sexuale in 2017

Statistici legate de abuzuri sexuale in 2017

Lipsa de educatie sexuala, printre altele, duce la abuzuri atat fata de parteneri sau alti adulti, cat si fata de ceopii. La Meditatii pentru parinti, iti prezentam o serie de statistici din 2017, legate de abuzuri sexuale asupra copiilor.

In 2017, numarul total de apeluri inregistrate la Telefonul Copilului (116 111) a fost de peste 110.000, in crestere fata de anul 2016. Dintre aceste apeluri, abuzul emotional a fost identificat ca fiind principala forma de abuz asupra copilului, urmat de neglijare si molestare fizica.

Catalina Surcel, Directorul Executiv al Asociatiei Telefonul Copilului, ne vorbeste si despre cazurile de abuzuri sexuale inregistrate in 2017. „54% dintre agresori sunt adulti din afara mediului social al copilului, ingregistrandu-se o crestere alarmanta fata de 2016, cand procentul era de doar 28%, iar locul fruntas era ocupat de un membru al familiei, chiar si al familiei extinse”, aflam de la ea. Alte date mentionate sunt:

  • cele mai multe victime de abuz sexual sunt fete – in 66% dintre situatii;
  • cele mai multe cazuri vin din mediul rural – in peste 60% din cazuri;
  • varsta copiilor care au sunat sa vorbeasca despre abuzul la care au fost supusi este de 13-16 ani;
  • alte persoane care au raportat astfel de cazuri au facut-o pentru copii cu varste intre 6 si 12 ani.

Mai multe detalii despre abuzuri sexuale poti afla acum, la Meditatii pentru parinti.

Aceasta emisiune face parte din seria de emisiuni despre Educatie Sexuala pentru Parinti. Scopul acestui material este de a informa parintii, pentru ca noi credem ca un parinte informat poate lua mai responsabil decizii privind educatia copilului sau. Fiecare parinte e liber si responsabil sa isi educe copilul asa cum crede de cuviinta.

Textul materialului este realizat pe baza informatiilor transmise de specialistul intervievat si reprezinta parerea personala a acestuia, bazata pe studii stiintifice, experienta personala si profesionala. Informatiile acestea nu au valoare de adevar absolut si nu reprezinta pozitia oficiala a Itsy Bitsy.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s