Jocurile Copilariei: Sotron cu Florentina Opris

Daca iti place sa sari de colo colo tot timpul, atunci iti recomand jocul Sotron. Pentru Florentina Opris, s-a dovedit a fi jocul perfect, atat in copilarie cat si la varsta adulta.

In engleza i se spune Hopscotch, in franceza este cunoscut ca Marelle, iar in romana il stim sub denumirea de Sotron. Acest joc regasit in atatea colturi ale lumii are tot atatea reguli. Dar, atunci cand sari, regulile conteaza mai putin si devin importante zambetele si miscarea!

„Sa fii copil este un lucru extraordinar. Sa ramai copil de-a lungul vremii, pana cand imbatranesti (fizic vorbind), este lucrul suprem”, marturiseste realizatoarea TV Florentina Opris, care, in urmatorul clip, ne arata exact cum se joaca Sotron si ne demonstreaza ca joaca nu are varsta.

Numar de jucatori: de la 2 in sus.

Ai nevoie de: o creta, o pietricica si un echilibru bun.

Cum se joaca:

Desenezi un model format din patrate. Ai grija sa desenezi patratele suficient de incapatoare, astfel incat sa incapa piciorul jucatorului cu cea mai mare talpa. Numeroteaza patratele in ordine crescatoare.

Stabiliti cine incepe. Primul jucator arunca pietricica in prima casuta. Daca pietricica a picat in interiorul casutei, jucatorul sare intr-un picior in casuta cu numarul 1, ridica pietricica (fara sa lase piciorul jos) si se intoarce la linia de start. Continua prin a arunca pietricica spre a doua casuta. De data asta, jucatorul sare in patratul cu numarul 1, apoi in cel cu numarul 2 (tot intr-un picior), recupereaza pietricica si se intoarce. Continua asa pana cand termina jocul de Sotron sau pana greseste.

Greselile pot fi de mai multe feluri:

  • pietricica iese din casuta sau nu ajunge in casuta care trebuie;
  • jucatorul isi pierde echilibrul si pune al doilea picior jos;
  • jucatorul atinge cu piciorul vreo linie sau sare afara din sotron.

Cand a gresit, respectivul jucator isi pierde randul.

Cine castiga:

Castiga jucatorul care reuseste sa termine jocul de Sotron fara nicio greseala.

Ghici cui ii mai place jocul Sotron? Afla intrand pe acest link.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s