Jocurile Copilariei: De-a primitul cu Monica Davidescu

Te-ai jucat pana acum „De-a primitul” sau „De-a casa”? Actrita Monica Davidescu isi aduce aminte cu drag de acest joc din copilarie si il impartaseste si cu noi!

Cel mai important lucru de mentionat este ca acest joc nu are reguli. Isi face copilul singur ce reguli vrea pentru ca, pana la urma, el va fi gazda care va primi oaspetii in „casuta” sa. Din acest motiv, jocul „De-a casa” este foarte bun pentru a petrece timp de calitate in familie.

Ca parinte, ai ocazia sa patrunzi in universul copilului tau (de fapt, sa fii invitat de el), unde el decide ce se intampla. Tot ce trebuie sa faci este sa te bucuri de experienta si sa fii deschis spre aceste momente in familie.

Monica Davidescu ne povesteste cum se juca ea „De-a primitul” cu surorile ei, la tara, cand era mica. Cu ce gasea prin gospodarie (surcele, pietre, butuci), isi incropea un locsor, unde primea invitatii. Iar apoi, invariabil le servea „mancare”, adica tot obiecte gasite prin curte. Toata lumea se murdarea din cap pana in picioare, dar si rasetele erau pe masura!

In acest joc, imaginatia este cel mai puternic aliat. Afla de la Monica Davidescu mai multe despre acest joc.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s