Jocurile Copilariei: Tarile cu Virgil Iantu

Mai stii sa joci Tarile? Aminteste-ti regulile acestui joc din copilarie, alaturi de Virgil Iantu si pregateste-te sa alergi!

Pentru acest joc, ai nevoie de cateva abilitati: sa fii rapid(a) si sa tintesti bine. Si, cu cat sunt mai multi copii, cu atat mai bine! Pentru Virgil Iantu, jocul Tarile era o pauza binevenita de la lectiile la vioara sau de la scoala. Invata-ti si tu copilul cum sa joace Tarile si, la urmatoarea iesire in familie, nu uitati mingea.

Numar de jucatori: de la 3 in sus.

Ai nevoie de: o minge si creta

Cum se joaca:

Se deseneaza un cerc mare, iar in centrul lui un cerc mic. In cercul mic, vei scrie STOP. Cercul mare se imparte in parti egale, in functie de numarul de jucatori (asa cum se taie feliile de tort). Fiecare jucator isi va alege cate o “felie”, careia ii va da numele unei tari.

Se alege un jucator care sa inceapa jocul. Acesta se va aseza in cerculetul pe care scrie STOP, va arunca mingea in sus si va striga: “Sa prinda, sa prinda… (si spune numele unei tari din joc) – Anglia”, de exemplu.

Toti jucatorii incep sa fuga, iar cel care si-a ales Anglia, va fugi dupa minge, va incerca s-o prinda cat mai repede si sa puna piciorul pe cercul STOP, strigand chiar “Stop!”.

In acel moment, toti ceilalti se vor opri din alergat. Dupa aceea, “Anglia” are dreptul sa faca trei pasi spre cel mai apropiat copil si sa incerce sa-l loveasca cu mingea. Celalalt nu are voie sa miste picioarele de pe loc, dar se poate feri de minge, balansandu-se. Daca este nimerit de minge, copilul care l-a atins ii va lua un sfert din tara, scriindu-si numele tarii lui pe sfertul din tara celuilalt.

Copiii merg din nou in tarile lor, iar “Anglia” va arunca mingea in sus, strigand alta tara. Si tot asa.

Cine castiga:

Va iesi din joc jucatorul a carei tara a fost ocupata de ceilalti, pe parcursul jocului si va castiga cel care ramane ultimul in joc, avand cea mai mare suprafata pentru tara lui.

Vezi aici amintirea lui Virgil Iantu, legata de jocul Tarile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s