Mai vrea copilul la 11 ani sa petreaca timp in familie?

Mai vrea copilul la 11 ani sa petreaca timp in familie?

Cum mai relationezi cu puiul tau, odata ajuns la varsta preadolescentei? Mai vrea copilul la 11 ani sa petreaca timp in familie? Afla raspunsurile acum, la Meditatii pentru parinti.

Multi dintre parinti considera preadolescenta un calvar – copilul nu mai asculta de nimeni si nimic, isi ameninta parintii, este rusinat de ei si se distanteaza. Dar cum stau lucrurile din perspectiva preadolescentului?

Perioada de pubertate vine cu remodelari interioare ale copiilor”, explica psihoterapeuta Mirela Horumba. „Este perioada in care copilul are nevoie mai mult ca oricand de timp de calitate in familie.”

Despre cum iti ajuti copilul la 11 ani sa treaca prin aceasta etapa de tranzitie si cum relationezi cu el, in acelasi timp, vorbim acum, la Meditatii pentru parinti.

Cum petreci timp de calitate cu copilul la 11 ani

Copilul la 11 ani tranteste usa, iti spune ca esti un parinte rau, isi schimba tinuta si face tot felul de actiuni de razvratire. Este normal. Este o perioada delicata pentru el, de maturizare, si are nevoie sa se regaseasca printre alte persoane de aceeasi varsta.

Pe de alta parte, este nevoie sa ai grija ca preadolescentul sa nu pice in extreme si sa nu te indeparteze total din viata lui. Impune niste limite cu care sa fiti atat voi, parintii, cat si el, copilul, de acord.

De asemenea, pastreaza-ti calmul si rabdarea, de fiecare data cand copilul tau tranteste usa sau iti spune ca vrea sa ii dai mai mult spatiu.

Nu in ultimul rand, tine minte ca, pentru copilul la 11 ani, timp de calitate in familie inseamna sa intri in lumea lui. Intreaba-l despre prietenii lui si intereseaza-te de pasiunile lui. Vei vedea ca va fi mult mai dornic sa stea la povesti cu tine, daca observa ca esti deschis la experientele sale.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s