Inteligenta logico-matematica

Cand vine vorba de inteligenta logico-matematica, nu e musai sa ne gandim la matematica, ci mai degraba la logica. Atunci cand copiii cauta explicatii, fac conexiuni si incearca sa se gandeasca mai tot timpul, inseamna ca acest tip de inteligenta este dezvoltat.

Vine o vreme cand cei mici analizeaza materialele din care sunt facute obiectele din casa si pun intrebari din curiozitate sau isi doresc sa mearga la muzee. Pentru a-i ajuta sa-si dezvolte inteligenta e bine sa fim alaturi de ei, sa incercam sa le explicam cat mai clar putem, sa avem rabdare si sa ii incurajam prin diferite activitati: sa le spunem povesti care sa includa adunarea, scaderea, inmultirea sau impartirea si sa le adresam mereu intrebari care ii fac sa gandeasca logic si sa gaseasca explicatii.

Ce este inteligenta logico-matematica si cum o putem dezvolta aflam de la Mihai Ganj, fondator si specialist la English Kids Academy si FastracKids Romania, la Meditatii pentru parinti cu Tily.

 

Citeste si despre: 

Introducere in Inteligentele Multiple – modelul lui Gradner 

Inteligenta lingvistica

Inteligenta vizual-spatiala

Inteligenta naturalista

Inteligenta muzical- ritmica

Inteligenta kinestezica

Inteligenta intrapersonala

Inteligenta interpersonala

Inteligenta spirituala

Pentru a programa evaluarea inteligentelor multiple ale copilului tau sau pentru mai multe informatii in legatura cu aceasta, poti suna la 0733 108 074.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s