Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2017 in Parenting

Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2017 in Parenting

Itsy Bitsy premiaza specialistii in parenting care, in 2017, au avut un impact major in transmiterea principiilor sanatoase de ingrijire a copiilor, adaptate la nevoile parintilor de astazi.

Chiar daca un copil nu se naste cu un manual de instructiuni, exista experti in parenting care le ofera parintilor instrumentele necesare. Dintre acesti specialisti, sunt cativa care se dedica trup si suflet cauzei, care vor mai mult decat sa isi stie clientii fericiti, ci vor sa ajute la cresterea generatiilor de copii cu principii si valori sanatoase.

Ca urmare, Itsy Bitsy recunoaste eforturile celor mai implicati lideri in parenting. Iar castigatorii sunt:

Diana Stanculeanu

Diana Stanculeanu este psihoterapeut specializat in terapii cognitiv-comportamentale si coordoneaza, in cadrul Organizatiei Salvati Copiii, Centrul de Educatie Emotionala si Comportamentala pentru Copii (CEECC) si o retea de centre de consiliere pentru parinti.

Diana Stanculeanu este vocea care trage mereu semnale de alarma si explica tuturor ce putem face mai bine pentru copii. De-a lungul anilor, ea s-a implicat in numeroase proiecte pentru copii si parinti, de la campanii de prevenire a bullying-ului, pana la conferinte precum „Cultivarea inteligentei parentale prin curaj, compasiune si conectare”.

„Nimeni altcineva in lume nu ar putea sa genereze impact, schimbare si bunatate in viata unui copil, asa cum poate sa o faca mama si tata.”

Din februarie 2018, Diana Stanculeanu va sustine modulul de introducere in psihologia copilului, din cadrul primului program stiintific de formare in parenting – Parenting Masterclass.

Mirela Horumba

De-a lungul anilor, prin munca si proiectele sale, Mirela Horumba si-a castigat titlul de Psihologul Parintilor. Este psiholog, consilier, membra a Colegiului Psihologilor din Romania si membra a Societatii de Psihoterapie Experientiala din Romania.

„Cel mai important mesaj pe care putem sa il transmitem copiilor nostri este bucuria de viata.”

Mirela Horumba a fost alaturi de Itsy Bitsy FM in multe proiecte importante: s-a implicat activ in demersul de transformare a zilei de 1 Iunie in zi libera nationala, a fost parte din campania de prevenire a fenomenului bullying si a transmis numeroase informatii utile parintilor, in zeci de emisiuni radio si articole on-line.

In ceea ce priveste programele Mirelei, acestea au avut mereu copilul si familia in prim-plan. Dintre proiectele sale amintim de Biblioteca pentru parinti (2012) – recomandari de carti despre psihologia copilului, Trusa de Bunastare a Familiei (2015), primul instrument romanesc de educatie parentala, cartea „33 de vitamine emotionale. Ghid practic de inteligenta emotionala parinte – copil” (2017). Totodata, Mirela Horumba a organizat o multime de cursuri de parenting, accesibile pentru parinti si foarte utile, precum seria de seminarii „HopaSus”, axate pe educatia pozitiva, si primul Festival National de Parenting „In Familie”.

Otilia Mantelers

Otilia Mantelers este instructor de parenting, care promoveaza puterea terapeutica a jocului, concept bazat pe tehnica Playful Parenting, aprofundata cu specialistul Lawrence J. Cohen. Este sustinatoarea si promotoarea metodei Parenting by Connection, cu care s-a familiarizat in cadrul unui program intens de formare, initiat de organizatia Hand in Hand Parenting din SUA.

„Jocul este pentru copii al treilea limbaj non-verbal. Nu se adreseaza partii rationale, ci partii emotionale.”

Pe astfel de teme, Otilia organizeaza de cativa ani cursuri pentru relatiile in familie si in cuplu si conferinte cu invitati internationali.

In 2017, Otilia Mantelers a lansat cartea „Secretul monstrului”, prin care ii ajuta pe copii sa faca fata emotiilor puternice, iar pe parinti sa fie mai jucausi si mai empatici. „Jocurile demitizeaza monstrul, il imblanzesc, il fac prostut”. Otilia va absolvi anul acesta studiile de psihologie la Open University, Marea Britanie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s