Lucian Mindruta: Scoala ii invata sa fie alegatori, nu ii invata sa fie candidati

Lucian Mindruta: Scoala ii invata sa fie alegatori, nu ii invata sa fie candidati

Intr-o noua editie a emisiunii Tati in dialog, l-am avut ca invitat pe Lucian Mindruta, jurnalist, biciclist, carcotas in social media, dar mai ales tatic care lupta pentru a le oferi un viitor mai bun copiilor sai. Chiar daca nu am reusit sa il desprindem complet de lumea politica, tot am ajuns sa vedem tatal mandru de copiii sai, dincolo de fatada sarcastica. Daca nu ai prins interviul, asculta podcastul aici.

Mai greu ni-l imaginam pe Lucian Mindruta in rolul de tata, dar iata ca i-am descoperit si partea sensibila. Este tatal Andreei, al lui Matei si al lui Mihai, caruia nu ii place ca nu ajunge sa petreaca suficient timp in familie si care este pregatit de stadiul de bunicie. Desi ne-a spus ca si-ar fi dorit sa fie parinte de mai devreme, este fericit ca a facut si acest pas. „Imi place ca am reusit sa am copii.”, a zis el. „Pentru ca eu am fost crescut doar de mama, in conditii destul de modeste. Pentru mine, sa fii copil insemna saracie.”

Fiind jurnalist de multi ani, este greu sa il separi pe Lucian Mindruta de politica. Mai usor este sa il intrebi cum crede ca vor fi afectati copiii lui si ai nostri de schimbarile din politica. Iar asta este exact ce a facut Alex Zamfir, gazda emisiunii.

Astfel am aflat ca, in ciuda tuturor nedreptatilor care se intampla in tara, jurnalistul tot isi doreste ca ai lui copii sa ramana in Romania. „Nu ne place nici sa ducem gunoiul, nu ne place nici sa facem temele mai grele, nu ne place sa ne trezim dimineata sa mergem la munca. Totusi, aceste lucruri sunt datorii. Cred ca exista si o datorie pentru tara: sa stai aici si sa te bati cum poti tu, pe bucatica ta, pentru ca prostia, lacomia, ingalarea si nesimtirea sa nu castige tot timpul.” Mai este de parere si ca cei mici nu invata suficient leadership, pentru ca nimeni nu ii invata ca ei, copiii, sunt cei care vor guverna intr-o zi.

Scoala nostra ii invata sa fie supusi, sa fie alegatori. Nu ii invata sa fie candidati. Si aici e o problema, mare. De ce e asa? E si vina profesorilor care scriu manuale, pentru ca si ei sunt supusi si alegatori.”

Pentru a mai detensiona atmosfera, Alex Zamfir a trecut discutia si spre o pasiune veche a lui Lucian Mindruta – mersul pe bicicleta. Astfel, noul sau proiect, Turul Centenarului, va fi un tur de 500 de kilometri pe bicicleta, pentru ciclistii amatori. Mai multe despre acest proiect, dar si despre viata de tata a lui Mindruta te invitam sa afli din podcastul de mai jos.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s