Otilia Mantelers: Copiii au nevoie de bau-bau

Otilia Mantelers: Copiii au nevoie de bau-bau

Pornind de la exemple concrete, ale parintilor Ruxandra si Marius, invitata Otilia Mantelers, trainer de playful parenting, a venit cu solutii pentru copiii celor 2 realizatori. Problema? Cum sa scape de monstri si de frica de bau-bau. Solutia? Va invitam sa o ascultati in podcastul de aici.

Otilia Mantelers ne-a explicat de ce au nevoie copiii de povesti de groaza si de montri si cum putem sa scapam de ei.

„Groaza, teroarea, frica exista in viata noastra si copiii, cu ajutorul povestilor, le pot trai in doze controlate”, ne-a spus ea. De ce apar in imaginatia copiilor? Raspunsul este ca acesti monstri reprezinta interpretarea fricilor micutilor nostri.

Pana pe la 8-10 ani, cei mici traduc spaimele lor (frica de intuneric, frica de mami cand se enerveaza, frica de cainele vecinilor si multe altele) intr-un bau-bau sau in mai multi monstruleti. Acest lucru se intampla pentru ca ei sunt foarte puternic ancorati in lumea imaginara. Mai tarziu, chiar daca fricile ar putea ramane aceleasi, ele vor fi vazute ca atare.

Insa, cat sunt mici, copiii au nevoie sa isi invinga propriul bau-bau. Iar cel mai simplu mod de a castiga este prin joaca.

Jocurile demitizeaza monstrul, il imblanzesc, il fac prostut”, explica Otilia Mantelers, autoarea cartii Secretul Monstrului.

Asculta podcastul pentru a descoperi exemple concrete de jocuri prin care putem nu doar scapa de bau-bau, dar si transforma in ceva haios.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s