Jocul de luni: Jocuri de rol pentru fricile copilului

Jocul de Luni: Jocuri de rol pentru fricile copilului

Pentru ca sunt o multime de lucruri din lumea asta mare, care il pot speria pe micutul tau, Adriana Mitu, parenting trainer, iti ofera cateva solutii pentru fricile copilului, sub forma unor jocuri de rol. Descopera ideile ei in podcast.

„Nu exista parinte care sa nu se fi confruntat macar o data cu fricile copilului”, este de parere Adriana Mitu.

Poate ca nu iti imaginezi de ce i-ar fi teama puiului tau sau poate nu ii consideri fricile intemeiate, insa si cel mic se confrunta cu anxietatile sale. De cele mai multe ori, fricile copilului sunt legate de necunoscut. Frica de doctor, frica de intuneric, frica de a trece de la gradinita la scoala – toate au legatura cu ceva nou, ceva ce nu cunoaste sau ce nu intelege inca.

In astfel de situatii, jocurile sunt foarte folositoare, ajutandu-l pe copil sa descopere si sa inteleaga situatia de care ii este teama. In plus, dupa cum ne spune si Adriana, la Happy Music cu Ruxandra si Marius, „explicatiile logice functioneaza mult mai putin decat jocurile”.

Daca ai ratat explicatiile ei, gasesti aici niste jocuri de rol, care il vor ajuta pe cel mic sa scape mai usor de frici.


2 comentarii la „Jocul de Luni: Jocuri de rol pentru fricile copilului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s