O noua campanie pentru renuntarea la fumatul in sarcina

O noua campanie pentru renuntarea la fumatul in sarcina

Bloggerita de parenting Ana Maria Ivan a lansat campania #nufumainsarcina, pentru informarea viitoarelor mamici asupra riscurilor aduse de fumatul in sarcina. Ne-a povestit mai multe despre campanie la Happy Music cu Ruxandra si Marius. Daca ai ratat interviul, asculta podcastul aici.

„In Romania, se nasc aproximativ 180.000 de bebelusi annual. Intre 18.000 si 36.000 de bebelusi au fumat in sarcina”, citeaza Ruxandra Rusan statisticile despre fumatul in sarcina.

Dupa prezentarea acestor date, Ana Maria Ivan, in direct la Itsy Bitsy FM, a mai completat ca este vorba doar despre numarul declarat si ca, in fapt, ar putea fi mult mai multe mame care fumeaza chiar si cat sunt insarcinate.

Pentru a combate acest obicei si pentru a ajuta viitoarele mamici sa se lase de fumat, bloggerita a lansat campania #nufumainsarcina, in care ofera informatii pretioase cititoarelor, de la motive pentru care sa se lase de fumat, pana la sfaturi despre cum sa renunte la viciu.

Click pe imagine pentru a afla despre campanie

Unul dintre sfaturile ei este sa „excluzi din rutina zilnica lucrurile care ar putea sa te apropie de tigara”. Tot ea ne spune ca ar fi un mit faptul ca, daca te lasi de fumat brusc, cat esti insarcinata, afectezi fatul prin starea de spirit de nervozitate si agitatie. „Sevrajul nicotinic nu afecteaza fatul din burtica”, mentioneaza bloggerita.

Descopera mai multe despre campanie de pe blogul Anei si asculta podcastul de mai jos, pentru a afla si alte informatii despre fumatul in sarcina si riscurile implicate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s