Paduchii la copii: Manifestari si tratamente

Paduchii la copii: Manifestari si tratamente

Oricat de curata ai tine casa si oricat de ingrijita ar fi gradinita sau scoala in care iti duci micutul, paduchii tot pot fi o amenintare pentru familia ta. La Traieste Sanatos cu Simona, iti spunem cum apar paduchii la copii, ce manifestari se observa si ce tratamente ai la indemana.

Paduchii la copii se iau foarte usor, mai ales acum, in primele saptamani de scoala. Cei mici au fost prin tabere sau au fost la tara la bunici sau au stat mai mult prin parc, iar acum intra in colectivitate. Riscul sa ia nastere o epidemie de paduchi la copii este foarte mare.

De aceea, mai ales in aceasta perioada, este indicat sa controlezi in fiecare zi capul copilului tau. Verifica-i scalpul, uita-te dupa urechi si pe ceafa, intrucat acestea sunt locurile in care paduchii isi fac cuiburi de obicei.

Iti vei da seama clar daca puiul tau are acesti mici paraziti, intrucat vor aparea mancarimi, in zonele mentionate mai sus. Iar daca micutul tau este infectat, este nevoie sa actionezi cat mai rapid, pentru a evita contaminarea celor din jur.

Daca piciul tau are paduchi, in primul rand, tine-l acasa, pentru a nu-i contamina si pe colegii de la scoala sau de la gradinita. Apoi, spala toate cearsafurile si pernele.

Nu in ultimul rand, aplica-i un tratament copilului, cu produse speciale de curatare a scalpului – sampoane, balsamuri, lotiuni. In timp ce il speli, piaptana-l foarte bine, iar apoi, dupa clatire, acopera-i capul cu o casca de baie. Repeta tratamentul pana cand vezi ca s-au dus paduchii.

Mai multe despre paduchii la copii ne spune dr. conf. Carmen Cretu, medic primar parazitologie si boli tropicale, acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s