Parenting MasterClass: Primul program stiintific de formare in parenting

Parenting MasterClass: Primul program stiintific de formare in parenting

Pagina de Psihologie si Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie, in cadrul campaniei nationale #RevolutiaRelationalaInRomania, lanseaza primul Parenting MasterClass.

Programul de formare este destinat persoanelor interesate sa devina traineri si care doresc sa promoveze pe scara larga sanatatea psihologica si emotionala din relatia parinte – copil, in baza unor modele de parentaj care se bucura de un impact semnificativ si in Romania. Aceste modele au fost testate in ultimii cinci ani in majoritatea cabinetelor de psihologie si psihoterapie recomandate de platforma paginadepsihologie.ro.

Acest MasterClass este structurat pe doua niveluri, ambele concentrate pe tehnologiile psihologice de cultivare a inteligentei parentale.

Parenting MasterClass – Nivelul I (introductiv)

Cuprinde prezentarea teoretica si o serie de aplicatii practice pentru cele mai importante modele de parenting. Module de formare pentru nivelul I:

 • Modulele 1 si 2 – Introducere in psihologia copilului – concepte de baza si nevoile de dezvoltare ale copilului (doua module);
 • Modulul 3 – Modelul „Mindsight“, dezvoltat de dr. Daniel Siegel;
 • Modulul 4 – Modelul „Cercul Sigurantei“, dezvoltat de Kent Hoffman;
 • Modulul 5 – Modelul „Mindfulness aplicat in parenting“, dezvoltat de Jon Kabat-Zinn;
 • Modulul 6 – Modelul „Disciplina pozitiva“, dezvoltat de Joan Durrant;
 • Modulul 7 – Modelul „Coaching emotional aplicat in parenting“, dezvoltat de John Gottman;
 • Modulul 8 – Educatie si sanatate sexuala;
 • Modulul 9 – Diferenta dintre dezvoltarea tipica si atipica, in cazul copiilor si adolescentilor cu tulburari de sanatate mintala;
 • Modulul 10 – Social media si crearea unei identitati vizuale – introducere in utilizarea internetului ca mijloc de promovare a serviciilor de parenting si promovarea online a brandului personal;

Parenting MasterClass – Nivelul al II-lea (avansat)

Cuprinde prezentarea teoretica si practica a modelelor avansate de parenting si supervizare. Module de formare pentru nivelul al II-lea:

 • Modulul 11 – Educatia copiilor in functie de gen – cum educam baietii si cum educam fetele;
 • Modulul 12 – Psihologia adolescentului si strategiile de promovare a relatiei parinte-adolescent, pentru a evita riscul fata de adictii si dependente;
 • Modulul 13 – Cum armonizam relatia parinte-copil la dinamica vietii de cuplu;
 • Modulul 14 – Relatia parinte-copil in cazul familiilor in care exista membrii LGBT;
 • Modulul 15 – Screening si identificare precoce a adolescentilor cu risc major fata de tulburarile grave de sanatate mintala;

Toti participantii dela nivelul al II-lea vor beneficia de supervizare si coaching de specialitate din partea echipei de formatori, pentru a-si construi designul propriului program de parenting, inclusiv pentru posibilitatea de a participa la proiectele de parenting initiate de platforma paginadepsihologie.ro.

Cine va sustine modulele

Modulele teoretice si aplicatiile practice sunt sustinute de renumiti experti in psihologie, parenting si comunicare sociala si social media: Gáspár György, Diana Stanculeanu, Oana Niculae, Cristina Petrescu Ghenea, Oana Calnegru, Nora Neghina si Paul Parauan.

Perioada de desfasurare

Modulele se vor tine lunar (1 modul in fiecare luna), fiecare pe parcursul a cate unui weekend, sambata si duminica.

Perioada estimativa de incepere a programului este ianuarie-februarie 2018. Iar primul oras in care va fi initiat grupul-pilot este Bucuresti.

Primul modul al grupului va avea loc in perioada 24-25 februarie.
Formator: Diana Stanculeanu.

Absolventii programului de formare, vor primi un certificat de specialist in parenting emis de Asociatia Multiculturala de Psihologie si Psihoterapie, devenind, de asemenea, experti in domeniu recomandati de Pagina de Psihologie.

Inscriere pentru Parenting MasterClass

Coordonatorul programului Parenting MasterClass este psiholog-psihoterapeut Oana Calnegru, expert national in sanatate relationala si responsabil de proiecte in cadrul Asociatiei Multiculturale de Psihologie si Psihoterapie. Date de contact: email oana.calnegru@paginadepsihologie.ro; telefon 0723 176 743.

Pretul fiecarui modul este de 550 de lei. Pentru plata integrala in avans a programului de formare (ambele niveluri) se acorda o reducere de 10%.

Admiterea in programul de formare se face in baza unui dosar si a unui interviu. Dosarul de admitere trebuie sa cuprinda: CV, scrisoare de intentie, scrisoare de recomandare (din partea unui cunoscut), fotocopii dupa diplomele de studii, doua poze tip buletin si formularul de inscriere. Toate documentele se vor depune in format electronic, pe adresa: oana.calnegru@paginadepsihologie.ro In urma trimiterii dosarului, candidatii vor primi un e-mail de confirmare a primirii dosarului electronic, urmand ca ulterior sa li se comunice data, ora si locul unde se va desfasura interviul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s