Fricile copiilor: Ce ii sperie cel mai mult pe prichindei

Fricile copiilor: Ce ii sperie cel mai mult pe prichindei

Fricile copiilor se transforma si se schimba, pe masura ce micutii cresc. Este important sa stii cu ce spaima se confrunta puiul tau la fiecare etapa de varsta, pentru a-l putea ajuta sa o depaseasca. Astfel, la Parinti de Pici, iti spunem pentru ce frici sa te pregatesti.

Printre primele dintre fricile copiilor, cat sunt bebelusi, regasim frica de sunete puternice si frica de cazaturi. Asa ca, nu te mira daca puiul tau se sperie de aspirator sau de uscatorul de par. Totodata, nu iti forta copilul sa faca primii pasi, daca nu este pregatit sa se ridice si inca este temator fata de posibilitatea de a pica.

Tot in primii 2 ani, vei observa ca micutul tau poate dezvolta o anxietate de separare, caz in care este indicat sa derulezi cateva scenarii cu el, in joaca, pentru a-l linisti.

Fricile copiilor mici se mai leaga si de persoanele straine. Nu iti obliga copilul sa salute vreun musafir, daca nu il cunoaste, ci lasa-l sa se obisnuiasca.

Nu in ultimul rand, pe masura ce mai cresc, prichindeii incep sa isi dezvolte imaginatia si, ca urmare, apar frica de intuneric si frica de monstri imaginari. Este important sa nu ii anulezi frica si sa i-o accepti, oricat de ridicola ti s-ar parea. Mai bine este sa te joci cu spaimele piciului tau.

Despre cum abordam si invingem fricile copiilor vorbim acum, la Parinti de Pici.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s