Spectacolul Închide ochii și ai să vezi mai bine, pe scena Unteatru

”Închide ochii și ai să vezi mai bine”, primul si singurul spectacol de teatru din România creat pentru publicul larg, accesibilizat în totalitate publicului cu dizabilități, va fi prezentate pe scena Unteatru pe 2 iulie, de la ora 11.00, la Grădina Casei Universitarilor din București.

Spectacolul este o adaptare după “Povestea seminței”, scrisă de Dumitru Radu Popa, și este o poveste pentru copiii care vor să înțeleagă mai bine lumea în care cresc. În poveste, o mică sămânță îi duce pe copii în lumea plantelor și a animalelor, iar în drumul ei întâlnește tot felul de personaje care îi dau anumite lecții despre Empatie, Dragoste de aproape, Grijă, Neuitare, Cunoaștere, Speranță.

Spectacolul îi are în distribuție pe Alexandra Pribeagu – Sămânța de nap/ fluturele, Nuța Ilie – Omida/ Furnica/ Vântul/ Floarea bătrână, Taisia Orjehovschi – Hârciogul/ Mătrăguna, Varinia Mitrea – Buburuza/ Mama / ajutor picioare hârciog, Oana Popa – Sămânța/ floarea tânără.

Scenariul și regia sunt semnate de Oana Popa.

Spectacolul are parte de interpretare în limbajul semnelor realizată de Lavinia Chițu și de interpretare narativă pentru nevăzători realizată de Andrei Cristea/ Miki Brebinaru Gheorghe.

Copiii cu nevoi speciale sunt invitaţi să-şi aducă obiecte cu rol liniştitor pentru un confort senzorial cât mai mare. De asemenea, este permis accesul cu câini însoţitori pentru persoanele nevăzătoare, iar accesul și îndrumarea participanților cu deficiențe de vedere de la intrare spre sala de spectacol și invers va fi asigurată cu ajutorul voluntarilor.

Persoanele cu dizabilităţi sunt rugate să se înscrie folosind formularul din linkul de aici, pentru ca organizatorii spectacolului să vină mai ușor în întâmpinarea nevoilor lor.

Pentru persoanele tipice, biletele se găsesc pe site-ul Unteatru. Fiecare bilet de 70 de lei pentru au adult și un copil va asigura prezența la teatru pentru un copil cu dizabilități, împreună cu un însoțitor.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s