beneficii-muzica-copii

5 moduri in care muzica ii ajuta pe copii

Daca vrei ca micutul tau sa invete un instrument muzical, afla care sunt avantajele pe care muzica le aduce in viata copiilor.

Copilul tau bate tot timpul in oalele de la bucatarie sau canta prin casa? Sau poate vrei sa ii gasesti o activitate extrascolara, creativa? Atunci, un instrument muzical ar fi alegerea perfecta.

Muzica ii ajuta pe copii in numeroase moduri, de la dezvoltarea stimei de sine si pana la formarea unor abilitati de exprimare a emotiilor. Iata 10 motive pentru care sa alegi un instrument muzical pentru micutul tau:

  • Stimuleaza activitatea cerebrala

Foarte multe studii arata ca exista o legatura intre performanta la scoala si copiii care au parte de muzica in viata lor. Muzica ii ajuta pe copii pe o multime de planuri, de la citit si rezolvarea ecuatiilor, pana la dezvoltarea emotionala.

  • Imbunatateste memoria

Stii piesele acelea, pe care chiar nu poti sa ti le scoti din minte? De exemplu, de pe Itsy Bitsy FM, eu am ramas cu melodia Fly Like A Pterodactyl in cap. Ascult-o si vei vedea ca te prinde!

Dar asta nu este singura proprietate a melodiilor. Este mult mai usor sa retii orice, prin cantece. Pentru a crea un ritual al spalatului pe dinti, inventeaza un cantecel cu cel mic.

  • Dezvolta increderea

Cand copiii invata sa cante la un instrument muzical, in acelasi timp, isi dezvolta si increderea. Pe masura ce invata sa cante din ce in ce mai bine, vor descoperi ca au o abilitate noua, pe care o pot face ei insisi.

  • Dezvolta disciplina si rabdarea

Pentru copiii foarte agitati, a sta intr-un singur loc mai mult timp, cantand la un instrument, poate fi o reala provocare. Este nevoie de timp, rabdare si dedicare. Va fi mult de munca pana cand copilul va reusi sa cante o melodie armonioasa, dar, cand va reusi, si satisfactia va fi pe masura.

  • Stimuleaza creativitatea si este o cale foarte buna de exprimare

Exprimarea sentimentelor nu este la indemana oricui. De aceea, muzica ii ajuta pe copii sa isi inteleaga emotiile, folosind melodia ca intermediar. Tot pe Itsy Bitsy FM, iti recomand sa asculti cu puiul tau atat piesele pe care se poate dansa, cat si cele de seara, dinainte de culcare. Ce stari iti da fiecare gen muzical?


4 comentarii la „5 moduri in care muzica ii ajuta pe copii”

  1. Foarte interesant! Va multumesc, Itsy Bitsy FM! Sunt viitor tatic de fetita, v-am descoperit si va multumesc pentru website! Salutari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s