Cum pictezi cu nisip

Pentru ca nu exista vara fara nisip, te invit sa creezi impreuna cu micutul tau tablouri de vacanta, din tot nisipul adunat de pe la mare.

Ai patit si tu ca, dupa o excursie la mare (chiar si de un weekend), sa gasesti nisip in genti, pantofi si buzunare timp de luni de zile? Mie mi se pare chiar amuzant cand, in mijlocul iernii, printr-o geanta uitata de mult timp prin dulap, dau peste cateva fire de nisip – imi aduc aminte de zilele calduroase.

Eu iti propun sa folosesti acel nisip intr-un proiect artistic (de fapt, sa iei o punga de nisip de la mare, pentru ca cel din buzunare nu iti va ajunge) si, astfel, sa pastrezi vara in casa tot anul.

Este o activitate creativa, in care va veti distra cu totii, in familie, si care implica sa va murdariti din cap pana in picioare (altfel, unde-i hazul?).

Ai nevoie de:

  • coli de carton;
  • creioane;
  • lipici;
  • nisip;
  • acuarele tempera (optional).

Cum se face:

Poti folosi nisipul ca atare sau il poti colora. Daca vrei sa faci un tablou colorat, ca cel din imaginea de mai sus, gaseste multe recipiente mici (cate un recipient pentru fiecare culoare) si amesteca in jur de doua linguri de nisip cu cate o lingurita de vopsea.

Pe o coala de carton, deseneaza schita tabloului, folosind creionul. Va fi ca si cand ai face modelul pentru o carte de colorat.

Odata ce esti multumit/a cu modelul realizat, ia lipiciul intr-o mana si nisipul in alta mana. Da cu lipici peste o parte a desenului, apoi acopera acea portiune cu nisip. Asteapta sa se usuce, sufla peste coala pentru a scapa de excesul de nisip. Repeta pasii pentru sectiunea urmatoare. Ia ca model imaginea de mai jos.

02

Odata ce ati terminat tabloul, mai ramane doar sa te gandesti unde sa il agati, ca sa iti aminteasca tot timpul de mare si de vara.

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s