Testele care identifica parazitii intestinali

Daca ai o banuiala ca micutul tau are o problema intestinala, exista un examen foarte simplu, pentru a depista parazitii intestinali. Mai multe despre asta iti spunem acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

In aceasta editie a emisiunii, Dr. Carmen Cretu ne explica ce sta la baza unui examen coproparazitologic, cum se realizeaza si de ce este atat de important.

Pentru acest examen, este esentiala o mica proba din materia fecala. Problema este ca s-ar putea sa nu obtii un rezultat concludent, pentru ca sunt paraziti care nu elimina nimic. De aceea, daca un prim screening nu a dat rezultate, medicii recomanda sa repeti examinarea si peste cateva zile.

Semnele care indica parazitii intestinali la copii sunt durerile de burtica, scaunele proaste, mancarimile. Dar sunt si alte simptome. De exemplu, daca vorbim despre giardioza, copilul va avea o intoleranta la lapte, aparuta brusc.

Ce alte semne mai indica parazitii intestinali? Ce presupune examenul coproparazitologic? Afla aici. Daca vrei sa iti duci copilul la un control, poti apela la numarul 021/212.35.52 – Clinica ECO-PARA-DIAGNOSTIC.

Vezi si:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s