De ce este important examenul coproparazitologic

De ce este important examenul coproparazitologic

Una dintre cele mai importante analize de care copilul are nevoie la inceput de an scolar este examenul coproparazitologic. Este nevoie de o astfel de investigatie, daca cel mic nu sufera de nimic? Aflam acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Examenul coproparazitologic se realizeaza prin analizarea unor probe de materii fecale ale copilului. Analiza este necesara atat in situatiile in care micutul are simptome de infectie parazitara (dureri abdominale, greturi, varsaturi, intoleranta la lactoza, diaree), cat si daca nu pare sa sufere de nimic.

„Multi copii pot fi purtatori asimptomatici”, avertizeaza dr. Carmen Cretu, medic primar parazitologie si boli tropicale. Cu alte cuvinte, pot fi micuti care sa fie infectati cu paraziti intestinali, fara sa isi dea seama, riscand sa ii infecteze pe cei din jurul lor, respectiv pe colegii de la gradinita sau de la scoala.

Printre cei mai frecventi paraziti observati in examenul coproparazitologic se numara oxiurii si giardia.

Ce simptome specifice au acesti paraziti? Cum se recolteaza materiile fecale pentru examenul coproparazitologic? Afla acum, la Traieste Sanatos cu Simona.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s