Pe 1 Iunie, peste 80.000 de copii si parinti s-au jucat la 1uniFEST!

Soarele a stralucit pe cerul Bucurestiului de Ziua Copilului, iar Parcul Alexandru Ioana Cuza a fost plin de zambetele copiilor mari si mici care s-au bucurat de intalniri cu personaje de basm, de jocuri si cadouri, muzica si povesti, de ateliere creative, baloane, fotografii si intreceri cu premii.

Toate acestea au avut loc la 1uniFEST – cel mai mare festival pentru copii si parinti organizat de echipa Itsy Bitsy, cea care a facut posibil ca 1 Iunie sa devina zi libera nationala.

Itsy si Bitsy s-au jucat toata ziua impreuna cu copiii si parintii la panoul de catarat si la Human Foosball, au cantat si au dansat pe scena, au rasfoit carti si au ascultat povesti in lectura autorilor contemporani, au asistat la spectacole de teatru, au construit, au pictat si au modelat, au transmis in direct la radio si s-au fotografiat cu mii de copii. 1uniFEST a oferit atat de multe alternative de joaca, incat n-ai fi avut timp sa le faci pe toate.

In cifre, 1uniFEST a insemnat:

  • peste 80.000 de copii si parinti veniti in parc din toata tara;
  • 12 ore de distractie;
  • peste 30.000 de cadouri si surprize oferite copiilor;
  • peste 200 de copii care au intrat in direct din Radiomobil;
  • peste 350 artisti mari si mici la scena;
  • 8 spectacole de teatru pentru copii pe scena din Foisorul de lemn;
  • peste 250 de ateliere, workshop-uri si activitati;
  • peste 100 de parteneri;
  • 100.000 mp de alei pline cu decoruri de poveste;
  • 10 zone tematice: Lumea Povestilor, Bebe, SuperTati, Sport, Creativ si Joaca, Food Trucks, Expo Central, Radiomobil, Fan Zone, Itsy Bitsy Show.

Pe scena principala, Itsy, Bitsy, Super Zapa, Profesorul de Joaca si Marius Constantinescu au facut show impreuna cu Voltaj Academy, Contrapunct, De Moga Music, Bim Bam si Bim Bam Bum, Miniton, Lilliput, Hi Ha Hu, Victoria Dans Studio, Elite Dance Studio, Step by Step, DaviDans, Show Dance Art, Five Crew, Crescendo, Cor cu Dor by Cantus Mundi, Andra Gogan Academy si Blana Bomba.

Scena a rasunat de vocile copiilor care au cantat cele trei variante audio ale imnului 1unifest: pop, rock si reggae.

Pe scena secundara, in Foisorul de lemn, a avut loc un maraton al teatrului pentru copii, iar mii de familii au asistat, de-a lungul zilei, la cele 8 spectacole de teatru jucate special pentru cei mici.

Alaturi, in poienita strajuita de un Urias, un Dragon si un Tron impunator, copiii au ascultat povesti in lectura unor autori contemporani indragiti, precum Ioana Chicet-Macoveiciuc (Printesa Urbana), Alec Blenche, Bianca Mereuta si Adriana Mitu.

La 1uniFEST au fost si lectii de reciclare, consulturi stomatologice si oftalmologice gratuite, dar si activitati pentru familiile cu bebelusi si mamicile insarcinate, care s-au intalnit cu Ela Craciun, au vorbit despre somnul bebelusilor si babywearing, au dansat, s-au pozat si s-au pictat pe burtici.

Politia Romana, Crucea Rosie, Politia Comunitara a Sectorului 3 si Cercetasii Romaniei au fost, la randul lor, prezenti cu demonstratii educative, jocuri si ateliere pentru cei mici.

La zona sportiva, copiii de toate varstele au parcurs cel mai mare si mai distractiv traseu sportiv, pregatit de Asociatia KinetoBebe, au participat la demonstratii de arte martiale, lectii de volei si yoga prin ras si s-au intrecut pe echipe la FoosBall Gigant, arbitrati de Felix Tataru (co-fondator Itsy Bitsy), de realizatorii radio Alex Zamfir si Marius Constantinescu si de blogger-ul Cezar Ionascu. Cei pasionati de jocuri pe calculator si roboti s-au intalnit si au experimentat tehnologia impreuna cu Cristian Lacraru.

„Sper ca de 1 Iunie toti copiii romani au petrecut impreuna cu parintii lor, indiferent daca au fost la 1uniFEST sau nu. Eu insami m-am jucat ca un copil, am ras si chiar am plans de bucurie in aceasta zi. Imi doresc ca un pic din aceasta bucurie sa fie zi de zi in fiecare familie cu copii, pentru ca asta face minuni in sufletele lor.” – Nadia Tataru, co-fondator Itsy Bitsy.

Familiilor cu copii le-a placut mult distractia si au rezistat ore bune la festival, facand si pauze de joaca, tolanindu-se pe iarba in zonele de relaxare, picnic si food trucks.

Festivalul 1uniFEST este realizat de Itsy Bitsy FM cu sprijinul Primariei Sectorului 3 si sustinut de: Artesana, AQUA Carpatica Kids, Aquafresh, Baterel, BCR – Banca Comerciala Romana, Bonduelle, Centrul Comercial Auchan Titan, Caroli, Christian Tour, Coca-Cola HBC Romania, Cris-Tim, Danonino, ErFi –expertul tau in siguranta auto copii, Essilor, Eti Petito, Fulga, LEGO, Opel – masina oficiala UNIFEST, Pampers, PlayStation.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s