Hai la 1uniFEST sa invatam sa colectam separat deseurile reciclabile!

“Dupa Noi, strangem tot noi”, programul educational al Coca-Cola HBC Romania este, in primul rand, o lectie foarte importanta despre responsabilitate si grija pentru natura. Bucuria noastra cea mai mare este ca cei mici, copiii, sunt cei mai deschisi si receptivi la a invata cum actiunile lor pot proteja mediul.

La 1uniFEST, cu ajutorul partenerilor de la Viitor Plus, Coca-Cola HBC le va arata celor mici cum se colecteaza selectiv si de ce este important sa facem acest lucru, prin mai multe jocuri si activitati foarte distractive si interesante:

  • Cabina foto educativa – toate fotografiile au mesaje despre colectarea selectiva si informatii mai putin cunoscute despre cele mai importante tipuri de deseuri.
  • Deseurometrul  – un joc educativ prin care participantii vor invata ce materiale se pot recicla, cum se pot reutiliza si de ce e bine sa reducem cantitatea de deseuri.
  • Atelier de pictura pe sticle de plastic reutilizate – copiii sunt invitati sa aduca o sticla PET goala si invata sa o transforme in alte obiecte utile, cum ar fi un suport de creioane sau un ghiveci pentru plante, exersandu-si creativitatea prin pictura.
  • Roata norocului. Cei care doresc sa invarta roata si sa castige premii se pot inscrie sa participe daca aduc 3 obiecte reciclabile (PET, doza de aluminiu sau un obiect din hartie/carton).
  • Marea “capaceala” – desene si constructii pe asfalt din capace de plastic reutilizate.

Ne vedem la 1uniFEST sa invatam alaturi de copiii nostri ca “Dupa Noi, strangem tot noi”.

“Dupa Noi, strangem tot noi” este un program educational de constientizare si incurajare a colectarii selective, lansat în 2018 de Coca-Cola HBC Romania. Anul acesta, in cadrul acestui program a fost inclusa si “Harta Reciclarii”, prima platforma naționala, interactiva, care permite identificarea si localizarea punctelor de colectare selectiva a deseurilor reciclabile din Romania, oferind, insa, utilizatorilor, si posibilitatea de a contribui la baza de date a hartii, prin adaugarea de noi puncte de colectare selectiva – daca acestea nu exista deja, sau prin revizuirea celor deja existente, daca descrierea lor nu este conforma cu realitatea.

Harta Reciclarii este un proiect al Asociatiei ViitorPlus, dezvoltat in parteneriat cu compania Coca-Cola HBC Romania, beneficiaza de sustinerea Ministerului Mediului si are o componenta educativa si în afara mediului virtual, finantata prin fonduri europene, in cadrul proiectului “No planet B”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s