Liderii anului 2021 pentru binele copiilor vulnerabili

Pandemia a facut ca multa lume sa se confrunte cu lipsuri si neajunsuri. Pentru multi copii, insa, pandemia nu a facut decat sa adanceasca lipsurile si greutatile cu care se confrunta de o viata.

La Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2022 le oferim recunoastere liderilor care in anul 2021 s-au implicat activ in programe si proiecte menite sa vina in sprijinul copiilor defavorizati, care traiesc in saracie sau in situatii de risc de abandon sau neglijare.

Iata care sunt liderii anului 2021 pentru binele copiilor vulnerabili:

Stefan Darabus – Hope and Homes for Chilren

Stefan Darabus este Director Global de Programe in cadrul Hope and Homes for Children, organizatia care, de peste 20 de ani, sustine reforma sistemului de protectie a copilului in Romania, pentru a pune lacatul pe poarta institutiilor de tip vechi.

Mai mult, organizatia si-a propus sa tina copiii vulnerabili alaturi de parinti si sa ajute tinerii care ies din sistem sa aiba o viata independenta.

Alaturi de partenerii institutionali, Hope and Homes for Children a contribuit, pana acum, la inchiderea a 63 de orfelinate, construind peste 100 de case familiale si oferind solutii alternative de locuire pentru aproximativ 6.700 de copii scosi din centrele de plasament.

In 2021, Hope and Homes for Children a finalizat procesul de inchidere a 3 centre de plasament din Bucuresti, Neamt si Oradea si a construit 4 case familiale pentru copiii din centre de plasament. De asemenea, prin programul de Prevenire a separarii copilului de familie, organizatia a tinut acasa si departe de orfelinat aproape 600 de copii vulnerabili, prin interventii integrate, a inceput constructia unui centru de tranzit pentru tinerii care parasesc sistemul de protecție si a demarat lucrarile la primul centru comunitar pentru sustinerea comunitatilor vulnerabile.

Elena Matache si Diana Certan – CONCORDIA Romania

Elena Matache si Diana Certan fac echipa in cadrul CONCORDIA Romania, care coordoneaza si implementeaza programe si proiecte sociale si educationale pentru copiii aflati in saracie extrema sau care nu au sansa de a trai in sanul familiei.

De 30 de ani, CONCORDIA intervine in comunitatile sarace pentru a-i ajuta pe cei care traiesc aici sa-si construiasca un drum si sa devina, din persoane asistate, contributori ai societatii.

Prin casele de tip familial, centrele de zi, scoala de meserii, scoala primara si locuintele sociale din Bucuresti, Ilfov, Prahova si Dambovita, CONCORDIA ajuta in fiecare an peste 2.000 de copiii si tineri sa-si regaseasca increderea, sa se dezvolte si sa porneasca pe un nou drum, spre o viata independenta.

De asemenea, Scoala Primara CONCORDIA este una din puținele scoli bazate pe educatie incluziva din Romania, care isi deschide portile atat copiilor din familii nevoiase, cat si celorlalti copii din comunitatea locala, care vor sa aiba acces la un program educational de calitate.

Iarina Taban – Ajungem MARI

Iarina Taban este fondatoarea programului Ajungem MARI, un proiect educational pentru copiii si tinerii institutionalizati lansat in 2014.

Prin retele de echipe de voluntari si specialisti create in jurul copiilor cu un istoric de trauma, abandon sau separare de familie, programul pune accent pe nevoia acestor copii de a crea legaturi sanatoase cu persoane adulte si pe beneficiile care apar de ambele parti.

In prezent, programul Ajungem MARI e prezent in Bucuresti si in 23 de judete din tara, iar 2.500 de copii si tineri istitutionalizati sau din familii defavorizate se bucura de educatie interactiva si experiente frumoase. La nivel national, aproximativ 1.600 de voluntari viziteaza copiii saptamanal, timp de cel putin opt luni.

De-a lungul timpului, in program s-au implicat aproximativ 8.500 de voluntari, care au dedicat, in total, aproape 500.000 de ore pentru copii.

Ajunsa anul acesta la a saptea editie, Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi 2022 se va desfasura pe 17 februarie 2022, incepand cu ora 17:00, in sistem hibrid: va fi transmisa live de pe scena Le Château – Castelul din inima Bucurestiului, in direct pe Facebook Itsy Bitsy si itsybitsy.ro.

Descopera si alti lideri de la Gala Lideri pentru Liderasi – 2022:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s