Liderii anului 2021 – lideri exploratori

Schimbarile tot mai rapide pe care le observam in societate si in viata noastra ne atrag atentia tot mai mult asupra nevoii de a explora moduri noi prin care sa ne raportam la viitor. In acest context, atat copiii, cat si adultii, au nevoie sa-si dezvolte abilitatile de adaptare, atat prin educatie digitala, cat si prin dezvoltare personala.

La Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2022 le oferim recunoastere liderilor exploratori care au desfasurat, in 2021, programe si proiecte inovatoare, menite sa contribuie la adaptarea cu succes la provocari actuale si viitoare.

Iata care sunt liderii exploratori:

Alin Chiriac

Antreprenor cu experienta de 18 ani in marketing si comunicare, Alin Chiriac este un lider explorator si fondatorul ADFABER, ONG care isi propune sa aduca educatia mai aproape de tehnologie.

In 2017, Google si Financial Times l-au inclus in topul inovatorilor Europeni alaturi de nume sonore ale tehnologiei si inovatiei romanesti.

In 2021, Alin Chiriac a implementat alaturi de echipa sa cel mai amplu program de siguranta online pentru elevii din scolile din Romania: Eroii Internetului, care pune la dispozitia parintilor si cadrelor didactice informatii create pentru a-i ajuta pe copii sa se sa se fereasca de pericolele din mediul online.

Printre proiectele Adfaber se numara si “Kids in Tech“, un club de tehnologie gratuit, disponibil in toate scolile si liceele de stat din Romania, competitia de programare “Invata sa programezi cu Alice”, dar si “Hour of Code“, un eveniment de educatie care isi propune sa ofere tuturor, in special elevilor, o introducere de o ora in tehnologie si programare.

Andreea Maria Paul

Andreea Maria Paul este doctor in economie, conferentiar universitar la Academia de Studii Economice Bucuresti, presedinta organizatiei neguvernamentale INACO – Initiativa pentru Competitivitate si un lider explorator, implicat in numeroase proiecte inovatoare in educatie.

In 2021, Andreea a sustinut dotarea cu laboratoare educationale digitale inteligente – Smart Lab – a cinci scoli din Bucuresti si din tara, precum si realizarea Smart Lab Caro, un centru national pentru instruirea cadrelor didactice si elevilor in afara spatiului scolar.

La acestea se adauga alte doua laboratoare Smart Lab amenajate in scoli private. De asemenea, Andreea Paul si echipa ei au lansat, in 2021, editia a patra a Ghidului Meseriilor Viitorului si au organizat sesiuni de instruire cu peste trei mii de elevi din scoli generale si licee, pentru a-i invata sa faca animatii si modele 3D pentru jocuri video si proiecte educationale creative.

Andy Szekely

Andy Szekely este arhitect in educatie, antreprenor, autor si speaker profesionist. Andy este un pionier al pietei romaneşti de seminarii deschise pe teme de dezvoltare personala si leadership, organizand inca din 1995 astfel de conferinte cu peste 40 de speakeri straini invitati.

Experienta sa personala ca speaker si trainer depaseste 2.500 de aparitii live, el concepand 6 procese de dezvoltare personala originale in cadrul programelor ultraintensive din programul complet de dezvoltare personala Bootcamp University.

Extrem de implicat in domeniul educatiei, Andi Szekely a participat la conferintele pentru profesori Super Teach, a lansat cartea Manifestul educatiei – Cum sa devenim mentori pentru copiii nostri, dar si colectia de carti pentru copii Scoala de ghinzi, o metafora despre viata si despre sistemul educational.

Prin tot ce face, Andy isi doreste sa contribuie activ la schimbarea societatii, astfel incat adultii si copii sa inteleaga – simplu şi clar – cum sa aiba incredere in ceea ce sunt, in ceea ce reprezinta fiinta lor si in potentialul lor extraordinar.


Ajunsa anul acesta la a saptea editie, Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi 2022 se va desfasura pe 17 februarie 2022, incepand cu ora 17:00, in sistem hibrid: va fi transmisa live de pe scena Le Château – Castelul din inima Bucurestiului, in direct pe Facebook Itsy Bitsy si itsybitsy.ro.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s