Liderii anului 2021 in sanatate pentru copii

Grija fata de sanatatea copiilor poate lua multe forme, de la prevenirea imbolnavirilor printr-un stil de viata echilibrat si o alimentatie adecvata pana la cautarea celor mai potrivite modalitati prin care sa le asiguram o buna dezvoltare fizica, psihica si emotionala.

Si in editia de anul acesta a Galei Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi aducem recunostinta oamenilor care si-au dedicat timpul si energia desfasurand programe si activitati menite sa sustina dezvoltarea si sanatatea copiilor.

Liderii anului 2021 in sanatate pentru copii sunt:

Daniela Bololoi – Help Autism

Daniela Bololoi este presedinta Asociatiei Help Autism si a retelei RO TSA, psiholog si mama lui Malin. Help Autism, asociatia coordonata de Daniela, sustine peste 600 de copii si adolescenti diagnosticati cu Tulburare de Spectru Autist (TSA) prin programe de terapie, atat in cadrul celor 7 centre, cat si la domiciliu.

In 2021, Help Autism a lansat primul program de viata independenta pentru adolescentii cu autism din Romania si a deschis doua centre Help Home, locul in care tinerii cu autism invata sa se descurce singuri.

Tot in 2021, eforturile de advocacy ale Danielei Bololoi si echipei ei au dus la obtinerea a doua mari reusite: aprobarea subprogramului pe autism pentru decontarea directa si recunoasterea profesiei de analist comportamental in Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR).

Adela Hanafi – CONIL

Adela Hanafi a fondat Asociatia CONIL ca umare a experientei personale de mama a unui copil cu dizabilitati. Din dorinta de a da o sansa reala la educatie, integrare si incluziune sociala copiilor si tinerilor cu diferite dizabilitati, Adela Hanafi a initiat si coordonat in ultimii ani numeroase proiecte in sprijinul acestor copii.

In 2021, echipa coordonata de ea a derulat gratuit proiectul de Recuperare si integrare prin sport si aquateerapie pentru 100 de copii cu autism, a organizat CONIL Swimming Army, un proiect de constientizare a nevoilor copiilor cu dizabilitati si Judo for Special kids.

Tot in 2021 a fost demarat proiectul Centrului Multifuncțional CONIL, ce inglobeaza gradinita, scoala primara, scoala gimnaziala, Gradina Urbana CONIL si un centru de zi pentru recuperarea copiilor si tinerilor cu dizabilitati.

Luciana Manole – Clubul Cainilor Utilitari

Luciana Manole este coordonatoarea Departamentului de Terapie si Activitati Asistate de Animale Bucuresti din cadrul Asociatiei Clubul Cainilor Utilitari.

Luciana crede cu tarie in Terapia Asistata de Animale si in rolul sau benefic pentru copii, iar in 2021 a sustinut, impreuna cu echipa ei, mai multe proiecte, precum „Doctor cu 4 labute”, „Cainele, prietenul meu” si „Terapeut cu Codita”.

In cadrul acestor proiecte, departamentul de Terapie si Activitati Asistate de Animale Bucuresti a oferit terapie gratuita pentru copii defavorizati social, precum si numeroase ore de terapie la cabinet, vizite in gradinite si cursuri care au avut in prim plan terapia copiilor.


Ajunsa anul acesta la a saptea editie, Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi se va desfasura pe 17 februarie 2022, incepand cu ora 17:00, in sistem hibrid: va fi transmisa live de pe scena Le Château – Castelul din inima Bucurestiului, in direct pe Facebook Itsy Bitsy si itsybitsy.ro.

Cunoaste-i si pe ceilalti lideri premiati la Gala Lideri pentru Liderasi – 2022:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s