Liderii anului 2021 in educatie prin povesti

Intr-o societate tot mai tehnologizata si conectata la internet, a-i atrage pe copii in lumea cartilor si a povestilor pare un demers dificil. Privind insa cu atentie in jur gasim multi copii carora li se citeste si care citesc. Gasim, in acelasi timp, lideri curajosi care au descoperit modalitati originale de a incuraja lectura si de a adapta povestile la noile generatii.

La Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2022 le oferim recunoastere liderilor care au dat dovada in anul 2021 de determinare, curaj si creativitate, implicandu-se activ in programe de educatie prin povesti, menite sa vina in sprijinul copiilor.

Iata care sunt liderii anului 2021 in educatie prin povesti:

Andra Carbunaru si Mariuca Mihailescu – afostodata.ro

Andra Carbunaru si Mariuca Mihailescu sunt fondatoarele Asociatiei pentru Educatie Digitala Bigger Picture. In 2018, Andra si Mariuca au pus bazele platformei online afostodata.ro, un concept unic in Romania, care pune la dispozitie, gratuit, basme si povesti audio si video pentru copii adaptate vremurilor in care traim, povesti despre tarile lumii si despre personalitati, dar si fise de lucru pentru elevi, quiz-uri, materiale video si podcasturi despre educatie civica.

Dorind sa ofere continut de calitate prin mijloace moderne, echipa Afostodata a reusit sa atraga atentia copiilor prin materiale educationale difuzate in mediile online cel mai utilizate de generatia actuala.

Mai mult, in 2020, platforma a fost omologata ca mijloc de invatare de catre Ministerul Educatiei, iar in prezent ofera si cea mai mare colectie de povesti si materiale educationale traduse in Limba Semnelor Romane (LSR).

Carmen Ion – Boovie

Carmen Ion este profesoara la Colegiul National Pedagogic „Spiru Haret” din Focsani si fondatoarea festivalului-concurs Boovie. In urma cu mai bine de sase ani, Carmen Ion avut ideea unui concurs de book-trailere, prin care sa-i incurajeze pe elevii liceului sa citeasca si sa realizeze, pe baza lecturilor, filme scurte, de tip trailer.

Asa a aparut Boovie, o competitie locala care s-a transformat repede intr-un festival-concurs international, deschis atat elevilor de gimnaziu si liceu din Romania, cat si celor din strainatate.

In 2021, Boovie a devenit cel mai mare eveniment national extrascolar, cu 230 de echipe de elevi inscrise in concurs si cu peste 160 de trailere de carte realizate de elevi din tara, dar si din Republica Moldova, Italia si Spania.

Patricia Puschila – OvidiuRo

Patricia Puschila este director operational in cadrul Asociatiei OvidiuRo. Fondata in 2004 de catre Maria Gheorghiu si Leslie Hawke, Asociatia OvidiuRo s-a implicat in numeroase proiecte menite sa ofere acces la educatie timpurie de calitate cat mai multor copii din Romania. Printre programele OvidiuRo se numara „Fiecare Copil in scoala“ si „Fiecare Copil in Gradinita“, care au fost implementate la nivel national cu rezultate remarcabile si au culminat cu adoptarea unei legi care incurajeaza participarea in invatamantul prescolar a copiilor din familii defavorizate.

In 2021, echipa OvidiuRo a lansat „Citeste-mi 100 de povesti!“, un program national de stimulare a lecturii in gradinita si in familie derulat in parteneriat cu Ministerul Educatiei si cu Ministerul Culturii.

In cadrul programului au fost oferite copiilor prescolari si educatoarelor lor 140.000 de carti ilustrate, atent selectionate, iar 78.000 de copii s-au bucurat de activitati zilnice de lectura. De asemenea, peste 3.400 de profesori s-au implicat in proiect, iar 1.100 de gradinite au devenit pana acum gradinite-biblioteca. Programul se desfasoara in continuare, astfel incat la finalul anului 2025 toate gradinitele publice din Romania sa devina gradinite-biblioteca.


Ajunsa anul acesta la a saptea editie, Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi se va desfasura pe 17 februarie 2022, incepand cu ora 17:00, in sistem hibrid: va fi transmisa live de pe scena Le Château – Castelul din inima Bucurestiului, in direct pe Facebook Itsy Bitsy si itsybitsy.ro.

Cunoaste-i si pe ceilalti lideri premiati la Gala Lideri pentru Liderasi – 2022:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s