Liderii anului 2021 in eco-educatie

Respectul si grija fata de natura si fata de sanatatea planetei ar trebui sa se numere printre valorile tuturor, indiferent de varsta sau ocupatie. Noi avem incredere ca tot mai multi copii si adulti devin interesati si preocupati de reducerea poluarii, economisirea resurselor, reciclare, plantare si protectia naturii. Acest lucru se datoreaza, in mare parte, eforturilor sustinute a numerosi lideri si voluntari care se implica activ in proiecte si programe de eco-educatie si protectia mediului.

La Gala Itsy Bitsy Lideri pentru Liderasi 2022 le oferim recunoastere liderilor care, in 2021, s-au remarcat prin proiecte de protectia mediului si programe de eco-educatie menite sa ne arate, tuturor, cum ne putem bucura de natura avand grija de ea si pretuindu-i resursele.

Iata care sunt liderii anului 2021 in eco-educatie:

Teia Ciulacu – Viitor Plus

Teia Ciulacu este fondator si presedinte Viitor Plus, asociatie care dezvolta, de peste 15 ani, numeroase programe de antreprenoriat social, educatie pentru mediu, voluntariat si infrastructura de mediu.

Printre acestea se numara programe precum Atelierul de Panza, Recicleta si Biroul Eco, dar si Adopta un Copac, program care a reusit infiintarea a peste 100 de hectare de padure prin implicarea a peste 13.100 de voluntari.

Un alt program al asociatiei Viitor Plus este Eco Provocarea, un concurs national de educatie de mediu ajuns in 2021 la a unsprezecea editie si adresat elevilor si profesorilor din scoli generale si licee, precum si pentru studenti din intreaga tara.

Un alt proiect al Asociatiei Viitor Plus este Harta Reciclarii, prima platforma nationala, interactiva, care permite identificarea, localizarea si actualizarea punctelor de colectare selectiva a deseurilor reciclabile din Romania, precum si informatii utile menite sa promoveze reducerea, reutilizara si reciclarea deseurilor de toate tipurile.

Dan Hulea – Societatea Ornitologica Romana

Dan Hulea este directorul executiv al Societatii Ornitologice Romane, unul din cele mai longevive ONG-uri de protectie a pasarilor si naturii.

De-a lungul celor peste 30 de ani de activitate, Societatea Ornitologica Romana (SOR) a inventariat si monitorizat biodiversitatea din Romania si a identificat 130 de zone importante pentru pasari, care au devenit, ulterior, arii protejate.

De asemenea, SOR contribuie activ la protejarea pasarilor prin amplasarea de cuiburi si hranitori si asigurand zeci de tone de seminte pentru pasari pe timp de iarna.

In ultimii ani, sute de mii de persoane au participat la programele si evenimente de educatie organizate de Societatea Ornitologica. „Scoli prietenoase cu natura” este un astfel de program de eco-educatie, in cadrul caruia elevii invata sa protejeze biodiversitatea si natura. In 2021, programul a ajuns la a sasea editie si a avu un numar record de peste 530 de scoli inscrise in proiect.

Doru Mitrana – MaiMultVerde

Doru Mitrana este presedintele MaiMultVerde, asociatie care implementeaza, din 2008, numeroase proiecte de protectia mediului.

In cei peste 13 ani de activitate, Asociatia MaiMultVerde a implicat in actiunile sale peste 19.000 de voluntari, plantand 1.700.000 de puieti, impadurind 350 de hectare de teren si colectand aproape 300 de tone de deseuri.

Din 2019, Asociatia coordoneaza programul multianual Cu Apele Curate, dedicat reducerii poluarii cu plastic a apelor Dunarii. In 2021, in cadrul acestui program, echipa MaiMultVerde a reusit sa implice 3.000 de voluntari in colectarea a 150 de tone de deseuri, a montat bariere plutitoare pe mai multe rauri din tara si a organizat zeci de evenimente de eco-educatie.


Ajunsa anul acesta la a saptea editie, Gala Itsy Bitsy – Lideri pentru Liderasi se va desfasura pe 17 februarie 2022, incepand cu ora 17:00, in sistem hibrid: va fi transmisa live de pe scena Le Château – Castelul din inima Bucurestiului, in direct pe Facebook Itsy Bitsy si itsybitsy.ro.

Cunoaste-i si pe ceilalti lideri premiati la Gala Lideri pentru Liderasi – 2022:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s