Nevoia de rutina in viata copilului

Chiar daca noi, adultii, am vrea sa ne indepartam cat mai mult de rutina si monotonie, pentru un prichindel de cativa anisori rutina inseamna siguranta si stabilitate. La Parinti de Pici, iti spunem de ce este important sa aduci rutina in programul si in viata copilului.

Micutilor le prinde bine sa aiba un program clar, de la care sa nu se abata prea mult. Iar asta nu pentru ca le-ar placea monotonia, ci tocmai pentru ca fiecare zi e pentru ei plina de tot felul de noutati, iar rutina le ofera un oarecare confort in aceasta aventura a descoperirilor.

Bebelusii au si mai mare nevoie de rutina, cu program de masa si de somn, pentru ca doar asa ajung sa faca diferenta dintre noapte si zi.

Pe masura ce cresc, piticii invata cu ajutorul rutinei sa urmeze reguli si isi insusesc o anumita disciplina. Rutina in viata copilului este necesara pentru ora de culcare, pentru spalatul pe dinti, pentru micul dejun.

Desigur, vor fi si exceptii, momente in care este ok sa fim putin flexibili. Despre astfel de situatii vorbim acum, la Parinti de Pici.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s