Jocul de Luni: Interviul Poznas

Jocul de Luni: Interviul Poznas

In fiecare luni, Adriana Mitu, parenting trainer, prezinta Jocul de Luni, la Happy Music cu Ruxandra si Marius. Saptamana asta, ne-a vorbit despre Interviul Poznas. Iata cum se joaca.

„Eu ma joc cu copiii. Si, prin joc, ei invata diferite lucruri”, a explicat Adriana Mitu. „Fie cum sa invete sa invete mai usor, fie cum sa vorbeasca in public, fie sa isi dezvolte inteligenta emotionala. Prin joc, putem face o multime de lucruri. De aceea, mi-am si propus sa va spun in fiecare luni cate un joc pe care sa il jucati impreuna cu copilul acasa, pe plaja, pe unde sunteti.”

Pentru ca vacanta de vara inseamna mai mult timp de joaca pentru copii si chiar mai mult timp de petrecut in familie, te invitam in fiecare luni, de la ora 10:30, sa descoperi un nou joc pe Itsy Bitsy FM, pe care sa il joci cu puiul tau.

Saptamana asta, aflam despre un joc care te va ajuta sa iti cunosti mai bine copilul, sa vezi cum se raporteaza el la sine si la imaginea lui. Este vorba despre Interviul Poznas. Descopera-l aici.

 

Interviul Poznas – Reguli

Jocul nu are nevoie de recuzita, iar regulile sunt foarte simple. Insa, in acelasi timp, este un instrument extraordinar atat pentru tine, ca parinte, de a-ti cunoaste mai bine puiul, cat si pentru cel mic, de a se descoperi pe sine insusi.

Ideea este de a-i pune copilului intrebari despre sine, care sa ii starneasca imaginatia. Iata cateva intrebari poznase, pe care i le poti adresa:

  • Daca ai fi o floare, ce floare ai fi?
  • Daca ai fi un animal, ce animal ai fi?
  • Daca ai fi un fenomen al naturii, ce fenomen ai fi?
  • Daca ai fi o culoare, ce culoare ai fi?
  • Daca ai putea avea o super putere, care ar fi aceea? Ce ai face cu acea superputere?
  • Daca ai fi un personaj din desene animate sau un erou din carti, cine ai vrea sa fii?
  • Daca ai fi un instrument muzical, ce instrument ai fi?

La finalul Interviului Poznas, inversati rolurile. Lasa-l si pe el sa iti puna intrebari si vezi ce raspunsuri gasesti tu.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s