Cum sunt copiii sportivi afectati de frici

Cum sunt copiii sportivi afectati de frici

Copiii sportivi risca sa cunoasca infrangerea, daca nu stiu cum sa isi stapaneasca fricile pe teren, indiferent de sportul de care vorbim. Afla acum, la Meditatii pentru parinti, cum ii putem ajuta pe micutii care practica un sport.

„Nu putem stopa fricile – este o realitate, asa suntem noi construiti”, explica Nicoleta Tanase-Trifu, psihoterapeut si psiholog sportiv.

In unele contexte, frica poate fi chiar utila, ajutandu-i pe copiii sportivi sa se automotiveze si sa isi depaseasca limitele.

Problemele apar cand fricile ii blocheaza pe teren pe cei mici sau cand, dupa dezamagirea unei prime ratari, micul sportiv nu se mai poate redresa si tot continua sa esueze.

Pentru a rezolva aceste probleme, primul lucru pe care este bine sa il facem este sa aflam ce anume ii sperie pe cei mici. Frica la copiii sportivi poate avea legatura cu stresul de a gresi sau de a pierde un meci sau poate fi corelata cu supararea parintilor si a antrenorilor.

Oricare ar fi motivul, este nevoie sa ii incurajam mereu pe cei mici si sa le explicam ca nimeni nu se supara daca mai gresesc din cand in cand. Sa le spunem ca nu „trebuie” sa castige de fiecare data si ca greselile sunt bune, ajutandu-i sa invete si sa se dezvolte.

Mai multe sfaturi despre infrangerea fricii la copiii sportivi iti spunem acum, la Meditatii pentru parinti.


Ultimele articole

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s