Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2018 in Muzica pentru Copii

Imagineaza-ti o lume fara muzica. Imposibil! Se spune ca muzica este un medicament pentru minte si suflet, iar psihologii sustin ca atunci cand vorbim despre dezvoltarea copiilor nostri, muzica ar trebui sa treaca pe primul loc. Muzica ii ajuta pe cei mici sa se dezvolte din punct de vedere intelectual, emotional si social, si incurajeaza dezvoltarea motorie si limbajul.

Itsy Bitsy premiaza oamenii care si-au dedicat viata muzicii si care prin compozitiile lor, au reusit sa ajunga la inimile multor generatii de copii, reusind sa transmita acestor dragostea pentru arta muzicala. Cei trei lideri ai anului 2018 in muzica pentru copii sunt:

Eduard Petru Jighirgiu

Eduard Petru Jighirgiu este un artist complex – este actor, compozitor, regizor, producator muzical si interpret de muzica pentru copii.

Eduard are o experienta de peste 20 de ani in proiecte de teatru si muzica, iar lista proiectelor in care s-a implicat de-a lungul anilor, fie ca actor, compozitor sau producator este impresionant de lunga si bogata.

Unele dintre cele mai indragite cantece pentru copii sunt interpretate de Eduard sunt „Prietenii mei”, „Toba”, „1,2,3…”, „Iepurele si ariciul”.

In 2018 au fost puse in scena mai multe spectacole a caror dramatizare, regie si muzica sunt semnate de Eduard Jighirgiu. E vorba de „Praslea cel voinic si merele de aur”, dupa Petre Ispirescu, pus in scena la Teatrul Excelsior, si de musicalul “Cartea Junglei”, care a avut premiera la Palatul National al Copiilor din Bucuresti la finalul lui 2018.

Nathalie Luca

Nathalie Luca (Gheorghiu) a fondat in 2003, alaturi de Raluca Andrei, unul dintre cele mai cunoscute cluburi de muzica pentru copii din Romania – Rogvaiv. In 2006 a initiat (alaturi de aceeasi Raluca Andrei) proiectul muzical “Jucarii”, datorita caruia aproape toate familiile cu copii din Romania stiu sa fredoneze cantecele “10 degetele”, “Culorile” sau “Familia mea”.

Din 2009 este profesoara de limba romana in Toronto, Canada, dar asta nu a impiedicat-o sa-si dedice in continuare timp domeniului ei prefrat: muzica pentru copii. Astfel, a fondat in Toronto un club de muzica in care copiii romanilor din diaspora canta in limba materna, iar in 2014 a lansa canalul de Youtube “Cantece si poezii pentru copii – CriCriCri”, care isi propune sa promoveze valorile romanesti ale muzicii pentru copii (compozitori, textieri si interpreti) nu doar in Romania, dar si in afara tarii.

Printre cantecele compuse si lansate de Nathalie Luca in 2018 se numara “Buna dimineata (salutam frumos)”, “Va invit la o ciorbita”, “Cristian”, “Omul de zapada si ghiocelul” si “1 iunie”.

Dana Nalbaru

Pasiunea Danei Nalbaru pentru muzica s-a impletit cum nu se putea mai armonios cu dragostea ei pentru copii. In anul 2015, artista a lansat primul sau album de cantece pentru copii, „Bucurii pentru Copii”, care se gaseste in librarii mari si astazi. Proiectul a luat nastere din dorinta de a oferi copiilor o alternativa la ce este pe piata muzicala in acest moment. Toate piesele sunt compuse si interpretate de Dana Nalbaru, iar pe una dintre ele canta si fetita ei, Sofia.

In anii 2016 – 2017, Dana Nalbaru a lansat trei aplicatii cu muzica si povesti pentru copii: „Somn lin”, „Bucurii pentru copii – povesti”, „Bucurii pentru copii – Iarna”. Anul trecut a pus bazele proiectului „Redescopera iubirea”, unde Dana impartaseste celor prezenti experiente din viata ei, raspunde intrebarilor si povesteste pasii pe care i-a facut pentru a-si gasi echilibrul interior.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s