Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2018 in Educatie prin Tehnologie

Cand spunem „Lideri in educatie prin tehnologie” ne referim la acei oameni care si-au indreptat atentia asupra educatiei copiilor si si-au concentrat toate eforturile in dezvoltarea de solutii educationale care sa vina atat in sprijinul elevilor, cat si al parintilor si al cadrelor didactice.

Cu greu ne mai putem imagina realitatea fara tehnologie si, vrem sau nu sa recunoastem, aceasta dezvoltare semnificativa a tehnologiei din ultimii ani, ne-a usurat considerabil viata, in special pe cea a copiilor nostri.

Itsy Bitsy premiaza antreprenorii si expertii in educatie si tehnologie, care militeaza si promoveaza solutii inedite pentru ca viitorii lideri sa aiba parte de o educatie mai buna, de profesori dedicati si metode inedite de predare. Iar nominalizatii de anul acesta sunt:

Mihaela si Valeriu B. Giurgiulescu

„Toate visele tale se pot implini daca ai curajul sa le urmezi.”, este motto-ul dupa care se ghideaza Mihaela Giurgiulescu, care impreuna cu sotul ei, Valeriu Giurgiulescu, a pus bazele in urma cu mai bine de 20 de ani companiei Infomedia Pro, care dezvolta proiecte software multimedia, in special in domeniul educational.

Mihaela si Valeriu Giurgiulescu si-au dedicat intreaga atentie asupra educatiei copiilor, concentrandu-si toate eforturile in dezvoltarea de solutii educationale care sa vina atat in sprijinul parintilor, cat si al cadrelor didactice. Impreuna au creat Soft4Kids, primul site din Romania in care sunt prezentate softuri educationale multimedia interactive create dupa programa scolara, cu spijinul cadrelor didactice, avizate de Ministerul Educatiei.

Asa ca in anul 2011, cei doi au creat jocurile educative din seria PitiClic, pentru prescolari si scolari mici, precum si seria PitiClic Senior, destinata copiilor din clasele I-IV. Toate produsele PitiClic sunt create in colaborare cu cadre didactice de specialistate, in in conformitate cu programa scoala si avizul Ministerului Educatiei.

Bogdan Ionescu

Este student la Universitatea din Manchester si voluntar Edulier. Este pasionat de tehnologie si de modul cum poate aceasta sa ajute educatie, mai ales educatia copiilor cu dificultati. La numai 2 de ani, Bogdan Ionescu, a creat prima platforma educationala pentru copii dislexici, in limba romana – LEXY.

Cu ajutorul platformei LEXY, copiii cu dificultati de invatare-dislexie, disgrafie, discalculie si altele, pot folosi strategii de invatare adaptate lor, multisenzoriale, de oriunde s-ar afla. LEXY este flexibila, putand fi accesata de oriunde, de catre copii, profesori, educatori, logopezi, consilieri scolari, specialisti si parinti.

Mariuca Talpes

Mariuca Talpes este fondatoarea si CEO Intuitext – divizia de software educational a grupului Softwin, initiatoarea si liderul proiectului MERITO. Mariuca Talpes a lansat si conduce Intuitext, divizia de software educational a grupului Softwin si unul dintre cei mai inovatori producatori internationali de lectii pe calculator.

Intuitext detine portalul didactic.ro, dedicat cadrelor didactice din Romania, portalul olimpiade.ro, unde elevii si profesorii pot gasi informatii despre competitiile scolare si pot face schimb de impresii despre concursuri si platforma examenultau.ro – singura platforma de invatare online pentru clasele V-VIII, care ajuta la temele de zi cu zi, teze si pregatirea pentru Evaluarea Nationala.

Pe de alta parte, prin proiectul Merito, Mariuca Talpes isi doreste sa aduca in ochii si in mintea romanilor profesorii exemplari, aceia care schimba Romania in bine pentru eternitate. Merito este, mai degraba, o comunitate care doreste sa ii descopere pe toti dascalii cu adevarat deosebiti, sa le ofere recunoastere si sa le duca bunele practici mai departe, pentru a inspira si alti profesori.


Un comentariu la „Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2018 in Educatie prin Tehnologie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s