Gala Itsy Bitsy: Liderii anului 2018 in Proiecte Sportive

Faptul ca sportul inceput in copilarie are efecte pe viata, nu reprezinta o noutate. Sporturile organizate ii ajuta pe cei mici nu doar sa creasca armonios din punct de vedere fizic, dar si sa isi dezvolte creativitatea, abilitatile sociale si sa invete sa fie disciplinati.

Itsy Bitsy premiaza oamenii care promoveaza sportul si principiile de viata sanatoase. Liderii anului 2018 in Proiecte Sportive sunt sportivii si antreprenorii care au ales sa isi investeasca timpul, energia si resursele in proiecte pentru un viitor mai curat, mai sanatos, pentru copiii nostri. Nominalizatii sunt:

Nadia Comaneci

Prima gimnasta din lume care a primit nota 10 intr-un concurs olimpic de gimnastica. Castigatoare a cinci medalii olimpice de aur. Primul sportiv roman inclus in memorialul „International Gymnastics Hall of Fame”. Acestea sunt doar cateva realizari ale Nadiei Comaneci, una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii, din toate timpurile.

Dupa retragerea din sportul de performanta, Nadia Comaneci s-a implicat in diverse proiecte sportive si munca de caritate in intreaga lume si a infiintat Fundatia Nadia Comaneci.

Fundatia Nadia Comaneci are ca principal obiectiv incurajarea, susinerea si promovarea performantei in orice domeniu, pornind de la rezultatele sportive, la dezvoltarea educationala si profesionala, pana la calitatea vietii si a familiei. Fundatia Nadia Comaneci dezvolta programe prin care sprijina tinerii sportivi dornici sa atinga cele mai ambitioase standarde de performanta.

In anul 2013, fundatia a lansat ”Cupa Nadia Comaneci la gimnastica artistica”, competitie sportiva anuala dedicata tinerelor gimnaste de categoria a III-a (nivel 1 si 2). Anul trecut, cea de-a cincea editie a Cupei ”Nadia Comaneci” a avut loc in perioada 26 – 28 aprilie, in sala de gimnastica „Nadia Comaneci” a Clubului Sportiv Municipal Onesti, aproximativ 90 de gimnaste, junioare III, nivel I si II, fiind inscrise in competitie.

De asemnea, alaturi de Fundatia Ion Tiriac, Nadia Comaneci a infiintat sala de initiere in gimnastica si educatie fizica GymNadia, un proiect ce imbina activitatea fizica cu distractia pentru o dezvoltare sanatoasa si armonioasa a copiilor.

Victor Hanescu

Dupa 17 ani de tenis profesionist, dintre care zece ani in Top 100 ATP, Victor Hanescu a considerat ca este timpul sa treaca la urmatoarea etapa a carierei sale, infiintand astfel in anul 2016 „Academia Victor Hanescu”.

In prezent, „Academia Victor Hanescu” este unul dintre cele mai bune centre de pregatire pentru tenisul de performanta din Romania. Impreuna cu echipa sa de experti in pregatire fizica, mental coaching si emotional coaching, Victor Hanescu a creat un sistem de antrenament unic, bazat pe experinta lui acumulata de-a lungul anilor petrecuti in circuitul ATP.

„De cand am inceput sa joc, am simtit ca Romania are nevoie de o scoala de tenis serioasa, pentru ca lipseau multe lucruri si, bineinteles, organizarea. Parintii si copiii au nevoie de un loc in care sa vina cu incredere.”, explica Victor Hanescu.

Incepand din 2018, „Academia Victor Hanescu” ofera burse copiilor talentati, cu varste cuprinse intre 12 si 14 ani, care isi doresc sa atinga performanta si sa concureze la nivel international. Victor Hanescu spune ca a luat aceasta decizie fiindca isi aminteste cat de complicat i-a fost sa se antreneze in perioada in care era junior, din cauza lipsei de echipament si pentru ca nu existau prea multe sali de sport in care sa se poata antrena la acea vreme, pe perioada iernii.

Ion Tiriac

Unul dintre cei mai influenti oameni de afaceri din Romania, Ion Tiriac a infiintat „Fundatia Ion Tiriac„, o organizatie care s-a nascut la initiativa si din dorinta acestuia de a contribui la dezvoltarea sportului si incurajarea practicarii acestuia in randul copiilor si tinerilor din Romania.

La inceputul lunii decembrie a anului 2018, „Fundatia Ion Tiriac”, in colaborare cu „Fundatia Nadia Comaneci”, a infiintat sala de initiere in gimnastica si educatie fizica GymNadia, un proiect ce imbina activitatea fizica cu distractia pentru o dezvoltare sanatoasa si armonioasa a copiilor.

In cadrul cursurilor de initiere in gimnastica oferite la GymNadia, copiii cu varste cuprinse intre 3 si 5 ani invata primele rutine de miscare, imbinand distractia cu activitatea fizica, pentru a se dezvolta sanatos si armonios.

In acelasi an 2018, Patinoarul Tiriac-Telekom Arena, construit la initiativa fostului tenismen in 2016, a organizat competitia Tiriac Trophy 2018. Comparativ cu editia anterioara, competitia din 2018 s-a desfasurat intr-un cadru extins: doua zile de meciuri, de trei ori mai multi sportivi, un numar de echipe participante peste dublul celor de la editia din 2017 si trei categorii de varsta, prin includerea sportivilor la categoria U10. 250 de hocheisti s-au intrecut pe gheata in cele doua zile de competitii.

Tiriac-Telekom Arena este un proiect unic, singurul patinoar din zona Bucuresti-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internationale si in acord cu indicatiile Federatiei Internationale de Hochei. Principalul sau scop este incurajarea practicarii sportului in randul copiilor, tinerilor si sprijinirea echipelor sportive in atingerea celor mai inalte performante.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s