Scolile vor fi inchise si vineri, din cauza gripei!

Scolile vor fi inchise maine din cauza numarului mare de cazuri de gripa. Decizia a fost luata de Ministerul Educatiei, la recomandarea Ministerului Sanatatii si este vorba despre toate unitatile de invatamant preuniversitar din tara. Scolile sunt inchise si astazi, 24 ianuarie, cand profesorii au zi libera, conform legii.

Decizia a fost luata miercuri, dupa ce specialistii Institutului National de Sanatate Publica au declarat a doua saptamana cu caracter epidemic. in cazul in care va urma si a treia saptamana cu caracter epidemic, in Romania va fi declarata epidemie de gripa.

„Conform raportarilor INSP, saptamana 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca si saptamana anterioara acesteia. Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul asteptat. Conform specialistilor, daca şi cea de a 3-a saptamana consecutiv îsi va mentine caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa.

Ministerul Sanatatii a informat astazi Ministerul Educatiei Nationale despre situatia privind evolutia infectiilor gripale si despre oportunitatea unei masuri suplimentare de prevenire a îmbolnavirilor cu gripa, care consta in suspendarea cursurilor in unitatile de invatamant preuniversitar pentru data de 25 ianuarie 2019. Aceasta masura a fost aprobata printr-un Ordin al ministrului Educatiei Nationale. Astfel, dat fiind ca 24 ianuarie este declarata oficial zi libera, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivitati.”, informeaza Ministerul Sanatatii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s