Ora de nutritie in scolile din Bucuresti

Copiii din scolile din Bucuresti invata, la orele de dirigintie, despre alegerile sanatoase pe care le pot face pentru a avea o viata cat mai echilibrata, in cadrul programului Ora de nutritie.

Initiat de Asociatia ABC-ul Nutritiei in colaborare cu BTONIC, programul s-a desfasurat deja in 9 scoli gimnaziale si 2 licee din Bucuresti si Constanta si a adunat in jurul lui 25 de traineri voluntari specialisti in educatie, psihologie si nutritie.

„Consider ca asa cum invatam sa scriem, sa vorbim si sa calculam corect, asa este necesar sa ne si hranim corect. Am folosit termenul de a ne hrani, in loc de a manca pentru a evidentia ideea ca nu orice mancam aduce un beneficiu corpului. Ori din ce am observat in cercetarea initiata de noi, copiii din scolile din Bucuresti isi doresc sa manance mai sanatos, insa alegerile alimentare nu sunt cele mai fericite ”, subliniaza Daniela Dinica, tehnician nutritionist si coordonatorul proiectului.

Programul ”Ora de nutritie” a luat nastere in toamna anului scolar 2016/2017, la initiativa nutritionistei Iulia Manole, iar de atunci si pana in prezent, trainerii specializati au facut prezenta a peste 2200 de elevi din Muncipiul Bucuresti si Constanta, livrand acestora module educationale menite sa le cladeasca o baza consistenta de cunostinte privind conceptul de trai sanatos.

In momentul de fata, Ora de nutritie se desfasoara in cadrul orelor de dirigentie, acolo unde profesorii au facut posibila aceasta clasa, insa planul este ca programul sa ajunga pe agenda autoritatilor.

„Pe viitor, ne dorim ca aceasta ora de nutritie sa fie integrata de catre Ministerul Educatiei ca ora de sine statatoare in curicula scolara. De asemenea, ne dorim ca pe perioada verii sa ramanem alaturi de ei si sa dezvoltam o aplicatie prin care sa aiba acces la sfaturi de nutritie, sport si de ce nu, chiar un boot camp in cadrul caruia sa invete mai multe despre nutritie”, adauga Daniela Dinica, technician nutritionist si coordanator al programului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s