Dispozitivul care te ajuta sa aplici corect crema de protectie solara

In fiecare luni si vineri, de la ora 8:30, in emisiunea “Happy Music cu Marius”, iti aducem “Rubrica de Tehnologie”, in care Cristian Lacraru de la Scoala IT, tatic pasionat de tehnologie, prezinta cate un gadget nou.

Atunci cand ajungem la plaja sau, sfatuiesc specialstii, chiar si atunci cand mergem la supermaket-ul de langa casa, este foarte important sa aplicam o crema cu factor de protectie solara. Aceasta absoarbe radiatiile UV periculoase care pot provoca arsuri sau pot duce chiar la cancer de piele, tocmai de aceea specialistii trag un semnal de alarma si ne sfatuiesc sa nu iesim din casa fara sa aplicam o crema cu un factor de protectie ridicat (+30).

Este recomandat sa aplicam o astfel de crema cu cel putin 15-30 minute inainte de expunerea la soare, insa cum ne asiguram ca aplicam o cantitate suficienta? Ei bine, exista un dispozitiv special care detecteaza eficienta protectiei solare si ne indica exact in ce zone ale pielii trebuie sa aplicam mai multa crema.

Este vorba despre Sunscreenr, un gadget de dimensiuni mici creat de compania Voxelight, care este foarte usor de folosit si poate fi conectat la orice telefon cu sistem de operare Android.

Poate fi atasat la chei, asemenea unui breloc si imediat dupa ce ai aplicat crema de protectie solara pe piele, nu trebuie sa faci altceva decat sa folosesti vizorul special care iti va arata da ai aplicat o cantitate suficienta.

In zonele de piele unde ai aplicat corect crema cu FPS se vor colora in negru, iar zonele care nu sunt corect protejate de soare, se vor vedea intr-o culoare deschisa.

Afla mai multe despre acest dispozitiv ingenios si extrem de util chiar de la Cristian Lacraru, in podcastul de mai jos:


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s