Cum obtii globuri colorate topind creioane cerate

Daca esti parinte e aproape imposibil sa nu existe prin casa ta macar cateva creioane cerate tocite, pe care nu ai reusit pana acum sa le arunci. E foarte bine daca nu le-ai aruncat: le poti folosi ca sa obtii unele dintre cele mai frumoase decoratiuni pe care le-a vazut pana acum bradul tau de Craciun: globuri colorate cu creioane cerate topite.

Iata lista completa cu materialele necesare:

  • creioane cerate
  • globuri transparente (din plastic sau sticla)
  • o razatoare de legume
  • uscator de par
  • ziare, pliante sau prosoape de hartie
  • optional: o lingurita

E foarte usor sa transformi niste globuri simple in creatii unicat, pline de culoare.

Pentru inceput desprinde hartia de pe creioanele cerate si da-le cu grija pe o razatoare de legume. Strange pilitura obtinuta intr-o farfurie sau pe o coala de hartie. Iti recomandam sa nu amesteci piliturile, ca sa poti face diverse combinatii de culori.

Desprinde agatatorile globurilor si toarna in interiorul lor putina pilitura de creioane, amestecand culorile cum doresti.

Pune agatatorile globurilor la loc si porneste uscatorul de par pe treapa cea mai joasa. Ia un glob si apropie uscatorul de el; roteste usor globul in timp ce-l „usuci” si vei vedea cum pilitura de creioane incepe sa se topeasca si sa se intinda in interiorul globului.

Opreste uscatorul de par abia dupa ce observi ca pilitura a inceput sa se topeasca. Mai poti roti cateva secunde globul, ca sa se intinda bine culoarea, apoi agata-l in pomul de Craciun si pregateste-te sa primesti complimente pentru decoratiunilor originale realizate.

Sursa: https://homeschoolpreschool.net


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s