Cum ai grija de sanatatea ta emotionala practicand recunostinta

Trecem deseori prin momente dificile si tindem sa ne gandim mai degraba la tot ceea ce pierdem, uitand sa fim recunoscatori pentru ceea ce avem deja.

Multi dintre noi suntem in continuare sanatosi si avem familia aproape, iar acestea sunt cele mai importante motive de recunostinta.

Putem fi recunoscatori pentru ca avem un loc al nostru, unde ne simtim in siguranta, ca avem ce manca, ca avem acces la internet si la o multime de resurse de petrecere a timpului online, ca putem comunica de la distanta cu cei dragi.

Putem fi recunoscatori pentru ca avem oportunitatea sa lucram de acasa sau ca avem timp pentru a ne gandi la noi proiecte.

Pornind de la exemple ca cele de mai sus, iti propunem sa faci o lista cu lucrurile pentru care poti fi recunoscator si sa-ti dedici zilnic 3-4 minute in care sa te gandesti la aceste lucruri cu sentimentul de recunostinta.

Exercitiile de recunostinta ajuta nu doar la imbunatatirea starii de spirit, dar contribuie si la cresterea imunitatii organismului. E dovedit stiintific.

Poti face din exercitiul recunostintei o rutina de familie, in care fiecare membru al familiei sa impartaseasca, pe rand, motivele sale de recunostinta. Poti incerca sa faci, impreuna cu copilul, un borcan in care sa strangeti hartiute scrise sau desenate, cu motivele voastre de recunostinta. Vezi detalii despre ideea aceasta aici.

Urmareste podcastul de mai jos si afla, de la Adriana Mitu, cum ne poate ajuta exercitiul recunostintei in aceasta perioada:  

Adriana Mitu, psiholog cu experienta in lucrul cu copiii si autor de povesti terapeutice, vorbeste la Itsy Bitsy FM despre cum putem avea grija de sanatatea noastra emotionala in aceasta perioada.

 

Vezi si alte idei pentru igiena ta emotionala: 

Cum te ajuta rezilienta sa depasesti momentele dificile

Trei exercitii prin care poti reduce anxietatea

Cum te ajuta jurnalul gandurilor in gestionarea emotionala

Cum gestionezi sentimentul de pierdere? 

Starea de alerta si nevoia de relaxare 

Ce faci cand simti ca nu mai detii contrulul? 

Cum ai grija de sanatatea ta emotionala? 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s