Cel mai important instrument pentru jocurile de vara

In caz ca nu stiai, un mic obiect poate fi baza pentru o multime dintre jocurile de vara, mai mult sau mai putin cunoscute. Afla despre ce instrument este vorba si invata niste jocuri noi.

Mai ales daca stai la oras, cu siguranta stii ca, vara, orice bucata de asfalt nu este altceva decat o panza pe care iti poti lasa imaginatia sa zburde, in culori sau doar in forme albe. Te-ai prins despre ce obiect este vorba? Ma refer la… CRETA!

Fie ca te pregatesti de un joc intens de Sotron in familie, fie ca vrei sa desenezi pe aleile parcului impreuna cu micutul tau, creta iti va fi un aliat ideal in lupta cu plictiseala si iti va pune la incercare creativitatea.

In continuare, iti propun cateva jocuri cu creta, ceva mai neobisnuite.

Jocuri cu creta: Piticotul Urias

Cine zice ca vara nu putem juca jocuri de societate? Problema este ca, daca te joci afara, risti sa pierzi pionii. Asa ca, hai sa marim putin tabla de joc. Putin mai mult, pana cand tu devii unul dintre pioni.

Gaseste un spatiu mare, asfaltat, in care sa nu incurci pe nimeni, si deseneaza casutele tablei de joc. Nu trebuie sa fie Piticot neaparat, doar ca Piticot e cel mai simplu, fiind doar o spirala formata din casute. Din nou, insa, nu trebuie sa fie neaparat o spirala, ci poti crea jocul asa cum vrei tu.

Numeroteaza casutele si ai grija ca unele dintre ele sa contina pedepse sau recompense, precum: „mergi un pas inainte”, „mergi 3 pasi inapoi”, „ai dreptul la inca o aruncare” etc.

Cauta prin casa o cutie in forma de cub sau realizeaza tu cubul din bucati de carton. Acopera cubul cu hartie colorata si, pe fiecare fata a cubului, trece un numar, de la 1 la 6. Acesta va fi zarul.

Gata! Puteti incepe! Primul care ajunge in casuta de final castiga!

01

Jocuri cu creta: Tinta de pe asfalt

O alta categorie din jocurile de vara este alcatuita din cele de aruncat la tinta. (Iti recomand sa te uiti si pe articolul Jocuri de aruncat la tinta.) Sunt jocuri care va vor testa tuturor dexteritatea si va vor solicita fizic.

01Pentru varianta urmatoare, ai nevoie de bucati colorate de creta, bureti si galetuse cu apa. Pe asfalt, deseneaza o tinta formata din mai multe cercuri. Foloseste cate o culoare diferita pentru fiecare cerc. Ofera cate un punctaj fiecarui cerc. In mod normal, cel mai mare cerc va avea cel mai mic punctaj (pentru ca este cel mai usor de nimerit), iar cel mai mic cerc va avea cel mai mare punctaj.

Stabileste o distanta de la care sa aruncati „sagetile” spre tinta si marcheaz-o cu creta. Fiecare jucator arunca de acolo cu bureti imbibati in apa. Propune un punctaj maxim pentru a sti cine castiga.

Freestyle

Ultimul punct este, de fapt, inca o incurajare de a-ti lasa imaginatia sa zburde pe asfalt, cu creta in mana. Construieste cu micutul tau un orasel imaginar. Realizati un portret de familie sau arta abstracta. Lasa regulile deoparte si joaca-te cu el asa cum va inspira vremea de afara.

01

Pentru alte jocuri cu creta, iti recomand si articolele:

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s