Jocuri de aruncat la tinta

Cat de bine te pricepi sa tintesti? Iata cateva jocuri amuzante, de jucat afara cu toata familia, in care scopul este sa arunci cat mai bine la tinta.

O intrecere prietenoasa, in familie, este mereu binevenita. Dar concursurile pot fi si altfel decat curse de alergat. De aceea, iti propun sa iti exersezi bratele si vederea, cu urmatoarele jocuri de tintit, usor de realizat si foarte amuzante.

  • Aruncatul la cearsaf

Sigur ai prin casa un cearsaf pe care nu il mai folosesti sau o bucata de panza mai mare. Ei bine, iata ca i-am gasit o utilitate cu acest joc.

Decupeaza pe panza cateva forme, de diferite dimensiuni. Apoi, sub fiecare forma, noteaza un scor – 10, 20, 30, 40, 50 de puncte; tu stabilesti scorul, insa ideal ar fi ca formele mai mari, pe care este mai usor sa le nimeresti, sa aiba punctaje mai mici.

La final, poti colora panza si poti coase cate o „rama” pentru fiecare forma, ca in imaginea de mai jos, pentru a da jocului mai multa culoare. Agata cearsaful sau panza de niste copaci in curte sau in parc, ia o minge si poti incepe jocul. Castiga cine are cele mai multe puncte din 10 aruncari.

aruncatul la cearsaf

  • Bowling pe iarba

Pentru acest joc, ai nevoie de 10 sticle de plastic, de dimensiuni egale – acestea vor fi popicele – si o minge. Pentru a le face putin mai grele (astfel incat sa nu se destabilizeze la prima adiere de vant), iti sugerez sa umpli sticlele cu putin nisip, pietris sau chiar apa, dar ai grija sa pui aceeasi cantitate in toate sticlele.

Gaseste o suprafata plana, fara gropi sau damburi, si asaza sticlele in forma de piramida, ca in imaginea de mai jos. Cel mai bun loc de jucat acest tip de bowling ar fi pe o alee din parc, pe care nu trece multa lume.

bowling cu sticle de plasticRegulile pentru bowling sunt simple. Delimiteaza cu creta o linie de la care fiecare arunca. Aruncarile se fac astfel incat mingea sa se rostogoleasca pe jos, pana la popice. Sunt 10 sesiuni – in fiecare dintre ele, jucatorii arunca pe rand de doua ori (daca darami toate popicele de prima data, nu mai arunci si a doua oara), pentru a darama cat mai multe popice. Punctajul unei ture reprezinta numarul de popice daramate, iar la final se aduna toate cele 10 sesiuni pentru fiecare jucator.

  • Aruncat in recipiente

Cel mai simplu mod in care poti organiza un joc de aruncat la tinta este sa gasesti prin casa o sumedenie de recipiente, de diferite marimi – de la oale si caserole, pana la galetuse sau cutii de tabla. De asemenea, iti mai trebuie si un obiect de aruncat, care, in acelasi mod, poate fi improvizat – daca nu ai o mingiuta, poti folosi un balon cu nisip sau chiar o pereche de sosete impaturite.

La fel ca in jocul de mai sus, puncteaza fiecare recipient – cele mai mari si cele mai apropiate vor avea punctaje mai mici decat cele mai mici si cele mai departate.

Cum spuneam, aceste jocuri se realizeaza foarte simplu si sunt amuzante pentru toata familia. Mai stii si alte jocuri de aruncat la tinta?

Autor articol: Oana Anghel – Redactor Itsy Bitsy

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s