Un iepurasde pe Luna, un unicorn si un program magic de lecturi online va asteapta la Teatrul Ion Creanga in luna august

Lecturile de vacanta pentru nazdravani mici continua la Teatrul Ion Creanga. Proiectul video online aduce in luna august patru noi povesti publicate la editura Didactica Publishing House (DPH) si lecturate de actorii Teatrului Ion Creanga. Atent ilustrate si pline de suspans, titlurile selectionateisi propun sa le faca copiilor cunostinta cu noi experiente, dar si sa leincurajeze interesul pentru lectura.

Primul univers pe care cei miciil vor explora este cel din Muna si Iepurasul de pe Luna – de Camille Whitcher, carte câstigatoare a Premiului Stratford-Salariya pentru carti ilustratein anul 2017. Povestea o surprinde pe Muna, o fetita care-si face un prieten neasteptat: un iepurassosit tocmai de pe Luna. Urmatoarele sesiuniii poarta pe copiiin lumea unui unicorn, eroul seriei Emotiile lui Noni – Povestiri pentruinvatarea si gestionarea emotiilor, conceputa si ilustrata de Aurélie Chien Chow Chine cu scopul de a le arata celor mici cum sa-si gestioneze emotiile.

Muna si Iepurasul de pe Luna
7 august, ora 10:00
Interpreteaza: Carmen Palcu, Eliza Teofanescu, Anca Zamfirescu
Într-o noapte calda de vara,in timp ce savurau câteva prajituri si o cana cu ceai, Muna si bunica ei admirau Luna, care stralucea feeric. Un cadru perfect pentru aincepe o calatorieintr-un spatiu necunoscut, sub cerulinstelat, alaturi de un nou prieten. Dar oare chiar ne poartaintr-o aventura acest iepurasmagic? Sau am intrat pe tarâmul viselor?

Emotiile lui Noni – Povestiri pentruinvatarea si gestionarea emotiilor
14 august, ora 10:00 – Sunt timid
21 august, ora 10:00 – Sunt invidios
28 august, ora 10:00 – Sunt fericit
Interpreteaza: Camelia Andrita
Noni este un mic unicorn special: parul din coama luiisi schimba culorilein functie de emotiile sale. Uneori este timid. Alteori este invidios. Iar câteodata este atât de fericit! Cu ajutorul povestilor, vom descoperi alaturi de Noni cum sa ne gestionam starile, dar si cum sa ne relaxam mintea si corpul pentru a nu lasa emotiile puternice sa ne copleseasca.

Lecturile ilustrate (video) sunt publicatein fiecare sâmbata, la ora 10:00, pe canalele de Facebook, Instagram si Youtube ale Teatrului Ion Creanga.

Proiectul Lecturi de vacanta pentru nazdravani mici este derulatin parteneriat cu Didactica Publishing House (DPH) si face parte din Programul TIC ONLINE, un demers implementat de Teatrul Ion Creangaincepând din anul 2020, prin productia mai multor serii si tipuri de materiale audiovizuale cu caracter educativ, adresate copiilor de vârsta prescolara si scolara.

Descopera mai multe pe www.teatrulioncreanga.ro

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s