Ce bea bebelusul in afara de lapte?

Ce bea bebelusul in afara de lapte?

Dupa primele 6 luni de viata, cand prichindelul incepe diversificarea, poti sa ii faci cunostinta si cu alte lichide, pe langa laptele matern. Dar ce bea bebelusul, de fapt? Afla acum, la Parinti de Pici.

Pana la 6 luni, laptele mamei il hidrateaza suficient pe cel mic, asa ca nu este nevoie sa ii dai alte lichide.

Insa, odata cu diversificarea, poti sa ii faci cunostinta puiului tau si cu alte gusturi, atat cand vine vorba de mancare, cat si in ceea ce priveste bauturile. Iar cel mai indicat lichid pentru bebelusi, pe langa laptele matern, este apa.

Totusi, s-ar putea sa te lovesti de un refuz din partea micutului, cel putin la inceput, dupa cum povesteste si mamica Georgiana. „Cand a gustat pentru prima data apa nu a fost foarte incantata de gustul ei insipid.” Insa, daca insisti sa ii dai apa, copilul se va obisnui si cu acest lichid.

Ce altceva ii mai poti da bebelusului sa bea? Afla acum, la Parinti de Pici.

Ce bea bebelusul – lichide care au un gust

Copilului mic ii mai poti da ceaiuri si compoturi neindulcite si sucuri de fructe, facute in casa, la blender sau la storcator.

Este de preferat sa ii dai micutului fructe intregi, dar, daca ai un copilas mai mofturos, ii poti face smoothie-uri, astfel incat sa aiba parte si de suc si de pulpa.

Cu toate acestea, apa tot ar trebui sa fie principalul raspuns la ce bea bebelusul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s