Cum iti faci propriile picioroange

Cat de distractiv si de palpitant e sa mergi pe picioroange? Ce-ar fi sa afli alaturi de copilul tau, experimentand mersul pe picioroange confectionate chiar de voi, acasa, din materiale accesibile, pe care probabil le ai deja.

Pe langa faptul ca ai ocazia sa petreci timp de calitate alaturi de copilul tau intr-o activitate creativa, mersul pe picioroange va fi, pentru cel mic, un exercitiu distractive de antrenare a echilibrului, a coordonarii si concentrarii atentiei. Ai, asadar, destule motive sa incerci aceasta activitate.

Materiale necesare: 

  • 2 cutii de aluminiu/cutii de plastic/galetuse de plastic (sa fie identice si suficient de rezistente pentru a sustine greutatea copilului)
  • franghie sau snur (cativa metri)
  • foarfeca
  • bormasina
  • optional: vopsea pentru decorat cutiile

E chiar foarte usor sa faci o pereche de picioroange, daca ai pregatit toate materialele.

Fa cate doua gauri de o parte si de alta a fiecarei cutii, cat mai aproape de baza (care va deveni partea de sus a picioroangelor). Introdu apoi prin cele doua gauri cate un fir de snur si leaga capetele facand 1-2 noduri in interiorul cutiei.

Ca sa afli cat de lunga trebuie sa fie franghia masoara distanta dintre nivelul gaurilor din cutii si nivelul soldului copilului, apoi dubleaza lungimea masurata si ai obtinut lungimea finala a fiecarui fir de franghie necesar.

Daca vrei, poti personaliza picioroangele vopsind cutiile in diverse modele si culori. Vei obtine, astfel, o pereche haioasa de picioroange pe care cel mic sa le incerce in aceasta vara!

Invita-l sa le testeze si nu uita sa imortalizezi momentul. 🙂

Surse foto: www.makeit-loveit.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s