Jocurile Copilariei: 1, 2, 3, la perete stai cu Tily Niculae

Poti sa avansezi fara sa fii vazut? Pentru cei care jucau cu Tily Niculae, era destul de dificil sa faca asta. Iata cum se juca ea „1, 2, 3, la perete stai!” in copilarie.

Aminteste-ti de jocul care iti punea la incercare agilitatea si atentia, care nu dureaza mult, dar pe care vrei sa il mai joci inca o data si inca o data. Este vorba de „1, 2, 3, la perete stai”. Regulile nu sunt complicate si poti sa il joci oricand.

Numar de jucatori: de la 4-5 in sus, ca sa fie mai amuzant, desi se poate juca si in doi.

Ai nevoie de: un spatiu mare.

Cum se joaca:

Faceti o numaratoare si stabiliti cine se pune cu fata la un perete sau la un copac. Ceilalti jucatori se duc cu vreo 3-5 metri mai departe de perete/ copac. Acolo va fi punctul de start. (Eventual, trasati si o linie pentru a marca locul de pornire.)

Cel care se pune este conducatorul jocului. El incepe sa strige, stand cu fata la perete: „1, 2, 3, la perete… STAI!” Cand spune „STAI”, se intoarce brusc.

Cat timp sta cu fata la perete, ceilalti jucatori incearca sa se apropie de el, fara a fi vazuti in miscare. Daca s-a intors conducatorul jocului si a vazut pe cineva ca s-a miscat, il intoarce inapoi la linia de pornire.

Cel care se pune poate numara mai incet sau mai repede, pentru a-i lua prin surprindere pe ceilalti jucatori.

Cine castiga:

Primul care ajunge la cel care s-a pus la perete castiga si ii ia locul.

„Dragii mei, va invit, alaturi de familiile voastre, sa petreceti timp de calitate si nu uitati sa va jucati alaturi de copiii vostri!” – este indemnul actritei Tily Niculae. Urmareste aici motivul pentru care „1, 2, 3, la perete stai!” era jocul sau preferat.

Ghici cui ii mai place jocul „1, 2, 3, la perete stai!”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s