Cand mergem la primul consult ortodontic

Cand mergem la primul consult ortodontic

De la ce varsta a copilului incepi sa cauti solutii pentru indreptarea dintilor? Ce fel de aparat dentar este cel mai potrivit pentru copii? Afla toate raspunsurile despre primul consult ortodontic acum, la Traieste Sanatos cu Simona.

Daca nu sunt probleme vizibile si suparatoare, primul consult ortodontic se face pe la varsta de 6-7 anisori, cand incep sa iasa primii dinti permanenti.

Totusi, sunt multe situatii in care lucrurile nu se intampla ca la carte si este nevoie sa intervenim chiar mai devreme, cat cel mic inca are dintii de lapte. Cauzele pentru care, ca parinte, simti nevoia sa tragi un semnal de alarma in ceea ce priveste dintii copilului tau pot fi:

  • observi ca nu sunt spatii intre dintii de lapte;
  • stii ca tu sau sotul/ sotia aveti probleme cu dintii;
  • dintii permanenti se lasa asteptati.

Daca observi una dintre aceste probleme sau altele, este cazul sa te gandesti la indreptarea dintilor pentru copilul tau inca de la varsta de 3-4 ani.

La Traieste Sanatos cu Simona, dr. Emilia Milicin, medic primar specialist in ortodontie si ortopedie dento-faciala, iti spune in ce situatii te gandesti la aparat dentar pentru copilul tau si cum va decurge primul consult ortodontic.

Emisiune prezentata de SANADOR

Infiintat in anul 2001, SANADOR a cunoscut o dezvoltare continua, in prezent detinand mai multe clinici, laboratoare de analize medicale si cel mai mare spital privat multidisciplinar din tara, in care asigura tratament inclusiv pentru situatii de urgenta.

In cadrul Spitalului Sanador sunt disponibile 14 linii de garda 24/24: Cardiologie, neurologie, Obstetrica-ginecologie, ATI, Neonatologie, pediatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie, urologie, computer tomografie, ecografie, radiologie conventionala, laborator, medicina de urgenta

logo Sanador


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

s